Skip to main content

Κάτω από τα 75 δολάρια το αργό

Κάτω από τα 75 δολάρια το βαρέλι υποχώρησαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι πτωτικές τάσεις που επικρατούν στις χρηματιστηριακές αγορές συμπαρασύρουν την εμπιστοσύνη και στην αγορά του πετρ
Κάτω από τα 75 δολάρια το βαρέλι υποχώρησαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι πτωτικές τάσεις που επικρατούν στις χρηματιστηριακές αγορές συμπαρασύρουν την εμπιστοσύνη και στην αγορά του πετρελαίου.

Το ελαφρό αργό υποχωρεί 1,20 δολ., στα 74,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό τύπου μπρεντ χάνει 1,31 δολ., στα 73,70 δολ.

Στα χρηματιστήρια, ο δείκτης Dow Jones στη Wall Street υποχώρησε χθες 1%, επεκτείνοντας τις απώλειες που έχει σημειώσει συνολικά στο δεύτερο τρίμηνο στο 10%. Και στην Ασία, όλες οι μεγάλες αγορές κινήθηκαν πτωτικά σήμερα.

Οι επενδυτές στην αγορά του πετρελαίου αναζητούν συχνά ενδείξεις από τις χρηματιστηριακές αγορές, οι οποίες αποτελούν βαρόμετρο της επενδυτικής εμπιστοσύνης.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η πτώση των μετοχών, η υψηλή ισοτιμία του δολαρίου και η αβεβαιότητα για το μέλλον δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη πτώση των τιμών του αργού.

ZENITH