Skip to main content

Κατρούγκαλος: Από το 2016 οι αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές αδικίες σε βάρος υπαλλήλων, ωστόσο πρόσθεσε ότι αυτές δεν μπορούν να αποκατασταθούν τώρα.

Για αποκατάσταση των αδικιών και ανάκληση των απολυμένων της διαθεσιμότητας μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ωστόσο, αναφερόμενος στο ενιαίο μισθολόγιο, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλές αδικίες σε βάρος υπαλλήλων, πρόσθεσε ότι οι αδικίες αυτές δεν μπορούν να αποκατασταθούν τώρα.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι την επόμενη χρονιά θα μπορέσουν να γίνουν βήματα στον οικονομικό τομέα.

«Να αλλάξουμε εμείς το κράτος. Εμείς γιατί το έχει ανάγκη, γιατί θέλουμε να γκρεμίσουμε το πελατειακό σύστημα και το σύστημα διαπλοκής. Όχι γιατί θέλουμε να ικανοποιήσουμε οποιονδήποτε έξω από την Ελλάδα» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Επίσης, αναφέρθηκε στην αντικατάσταση των αντισυνταγματικών διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και στην αλλαγή συστήματος επιλογής προϊσταμένων, χωρίς μεμονωμένες επεμβάσεις.

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τα ΚΕΠ και ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία ψηφιακών ΚΕΠ, στα οποία θα μπορεί να έχει κάποιος πρόσβαση μέσω υπολογιστή.

ZENITH