Skip to main content

Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα

Μηνύσεις και αγωγές προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος για την υπόθεση που αφορούσε σε δικηγορική προμήθεια 12% για να επαναπροσλάβει στο Δημόσιο απολυμένους

Μηνύσεις και αγωγές προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος για την υπόθεση που αφορούσε σε δικηγορική προμήθεια 12% για να επαναπροσλάβει στο Δημόσιο απολυμένους υπαλλήλους.

«Εαν δεν μου ζητήσουν συγγνώμη θα υποβάλω μήνυση και αγωγή κατά του Βήματος και Bild» τόνισε, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1. «Δική μου πολιτική είναι η επαναπρόσληψη των απολυμένων; Του ΣΥΡΙΖΑ είναι κι εγώ παλεύω για την εφαρμογή της» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «όχι απλώς είναι ηθικό, αλλά θεωρώ και τίτλο τιμής που αντέδρασα σε αυτές τις πολιτικές».

«Πού βρίσκεται το ηθικό ζήτημα; Πάλευα στα δικαστήρια και με την αρθογραφία μου, παλεύω και τώρα γι' αυτούς τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Υποστήριξε μάλιστα, πως ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν στο ίδιο υπουργείο επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ ήταν δικηγόρος και συμμετείχε σε δικηγορικές εταιρείες.

«Δεν προσδοκώ να πάρω ούτε ένα ευρώ από τις υποθέσεις. Αυτό δεν θα συμβεί» σημείωσε και αναφερόμενος στη δικηγορική προμήθεια 12% υποστήριξε ότι αυτό αφορά μόνο τις μισθολογικές διαφορές όχι για το θέμα των διαθέσιμων.

Σημείωσε, επίσης, ότι θα πρέπει να μην αισθάνεται ότι η δουλειά σου είναι η πολιτική «εγώ δεν αισθάνομαι επαγγελματίας πολτικός. Δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ, αν το έκανα θα ήταν σαν να δεχόμουν τη λάσπη που μου πέταξαν», ανέφερε. Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα ζητήσει την άρση του απορρήτου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από τα ιδιωτικά συμφωνητικά που αφορούν τον ίδιο.

Και σήμερα ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης, τις παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία.

Μιλώντας στο Μega, υποστήριξε, το κίνητρο της υπόθεσης ήταν πολιτικό και είχε ως στόχο να πληγεί η κυβέρνηση και η ηθική της υπεροχή έναντι των προκατόχων της.

«Ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο για αυτούς που έστησαν την ιστορία είναι ότι την έστησαν παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Γερμανία και είχε ως σκοπό ανάμεσα στα άλλα, πέρα από το να πλήξει το κύρος της κυβέρνησης, να υπονομεύσει και το κύρος του πρωθυπουργού τη στιγμή που συνδιαλέγεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα» ανέφερε.


 

ZENITH