Skip to main content

Κατρούγκαλος: «Η Κωνσταντοπούλου στο στόχαστρο άδικης κριτικής»

Την απόφαση της ΠτΒ Ζωής Κωνσταντοπούλου για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, υπερασπίστηκε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Την απόφαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για διεξαγωγή  ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, έπειτα από αίτημα της Χρυσής Αυγής, υπερασπίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υπερασπίστηκε την κ. Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως «βρίσκεται στο στόχαστρο άδικης κριτικής».
«Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες στη Βουλή» συνέχισε ο υπουργός εξηγώντας: «Δεν μπορεί να είναι στη διακριτική ευχέρεια του εισαγγελέα, άλλοτε να επιτρέπει και άλλοτε να απαγορεύει».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, όλα ξεκίνησαν όταν η κα Κωνσταντοπούλου διάβασε τις επιστολές βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ζητούσαν ονομαστική ψηφοφορία, ωστόσο δεν συμπλήρωναν τον απαιτούμενο αριθμό και το αίτημά τους δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό. Η πρόεδρος της Βουλής, όμως, αιφνιδίασε τους πάντες, λέγοντας πως ο κανονισμός δίνει το δικαίωμα στην πρόεδρο να κρίνει και να αποφασίζει η ίδια για το αν θα πρέπει να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία και, στη συγκεκριμένη περίπτωση έκρινε πως έπρεπε.

Τελικά, λίγο μετά η Πρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να πάρει πίσω την πρωτοβουλία της να υιοθετήσει την πρόταση της Χρυσής Αυγής, αφού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μέσα στο Κοινοβούλιο.

ZENITH