Skip to main content

Κατσέλη: Στηρίζει τον ΟΠΕ για να ενισχύσει την εξωστρέφεια

Τη δέσμευση να στηρίξει τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών ανέλαβε η υπουργός Οικονομίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας της χώρας μας.
Τη δέσμευση να στηρίξει τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) ανέλαβε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, στο οποίο μετείχε, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας της χώρας μας.

Όπως είπε η υπουργός, «δεν μπορεί ο κάθε φορέας να έχει τη δική του στρατηγική. Γι’ αυτό και η στενή συνεργασία των συνδέσμων των εξαγωγέων είναι ένα καθοριστικό στοιχείο για την επιτυχία του στόχου ενίσχυσης της εξωστρέφειας της χώρας μας. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται, όμως, πρόσθεσε, και η ανάγκη στενής συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα και των υπουργείων και των φορέων του δημοσίου μεταξύ τους».

Η υπουργός σημείωσε με έμφαση ότι κανένας δεν είναι περιττός στον κοινό στόχο της κατάκτησης άλλων αγορών και σημείωσε με έμφαση «θα στηρίξουμε το έργο του ΟΠΕ βάσει συγκεκριμένου πλαισίου πολιτικής».

Ανέφερε, δε, ότι η επιτυχής παρουσία της χώρας μας στη Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης που πραγματοποιείται στο τέλος του μήνα θα αποτελέσει την πρώτη προσπάθεια παρουσίασής της με τη συμβολή όλων των δυνάμεων του τόπου.

Από την πλευρά της η διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Νάντια Ροντογιάννη, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει 5 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση προς τον ΟΠΕ, προκειμένου να υλοποιήσει τις δράσεις που έχει σχεδιάσει.

Η κυρία Ροντογιάννη σημείωσε ότι το νέο πρόγραμμα του ΟΠΕ θα παρουσιαστεί σύντομα στους φορείς και τους κλάδους και σημείωσε ότι αυτό περιέχει νέες καινοτόμες δράσεις πάνω σε διεθνή κριτήρια και προδιαγραφές και πρόσθεσε ότι οι δράσεις σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συνδέσμους είναι βασική επιδίωξη, ώστε να επιτυγχάνονται με τις συνέργιες και οικονομίες κλίμακας.

ZENITH