Skip to main content

Καζάνι που βράζει η ΝΔ

Νέα αναταραχή προκαλούν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας οι εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής για τις νέες διοικήσεις των νομαρχιακών οργανώσεων.
Νέα αναταραχή προκαλούν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας οι εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής για τις νέες διοικήσεις των νομαρχιακών οργανώσεων. Οι κυριότερες εσωκομματικές τριβές καταγράφονται στην Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και τη Λάρισα.

Οι εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς όσοι εκλεγούν θα μετάσχουν στο 8ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, στις 25-27 Ιουνίου.

Σχολιάζοντας το θέμα ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά» και κάλεσε τα 870.000 εγγεγραμμένα μέλη να προσέλθουν στις κάλπες.

Το μεγαλύτερο εσωκομματικό πρόβλημα παρατηρείται στην Κρήτη, όπου πάνω από 120 άτομα που ήταν υποψήφιοι για τις Τοπικές Οργανώσεις της ΝΔ στο νομό Ηρακλείου κατά τις εσωκομματικές εκλογές, αποσύρθηκαν, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη ΝΟΔΕ και μελών στις Τοπικές Οργανώσεις.

Εξάλλου, παραιτήθηκε και το πρώην μέλος της ΚΕ της ΝΔ και αγροτοσυνδικαλιστής Πρίαμος Ιερωνυμάκης. Παράλληλα, την προηγουμένη είχε υποβάλλει την παραίτησή του και ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Ηρακλείου Μανώλης Βελγάκης.

Επιπλέον, επίθεση εναντίον του κ. Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων Γ. Βούρβαχης, καταγγέλλοντας ως «πράξη απαράδεκτη και αντιδημοκρατική» τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη.

ZENITH