Skip to main content

Κέρδη 201 εκατ. ευρώ για την Coca Cola 3E

Καθαρά κέρδη 201 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Coca Cola Τρία Έψιλον κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Καθαρά κέρδη ύψους 201 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το α΄ εξάμηνο του 2010 η Coca-Cola 3E. Τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,55 ευρώ. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, το α΄ εξάμηνο του 2010 περιλαμβάνει φόρους ύψους 21 εκατ. ευρώ, που σχετίζονται με την έκτακτη, εφάπαξ εισφορά κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Οι καθαρές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 251 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2010, αυξημένες κατά 129 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 1.009 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας μείωση 2% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2009, ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 3.300 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1%.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) αυξήθηκαν κατά 3% σε 320 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στο δεύτερο τρίμηνο του 2010, η εταιρία αναφέρει ότι τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 11% σε σχέση με πέρυσι στα 172 εκατ. ευρώ και τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή σε 0,47 ευρώ.

Το δεύτερο τρίμηνο περιλαμβάνει φόρους ύψους 21 εκατ. ευρώ (0,06 ευρώ ανά μετοχή), η οποία σχετίζεται με την «Έκτακτη, Εφάπαξ Εισφορά Κοινωνικής Ευθύνης» στην Ελλάδα.

Ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 578 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας πτώση 2% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2009, ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 1.923 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) ανήλθαν σε 264 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 2%. Οι καθαρές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 186 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2010, αυξημένες κατά 73 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

«Η προσήλωση του Ομίλου στη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών συνεχίζει να αποδίδει, ενώ παράλληλα επενδύουμε σε ενέργειες μάρκετινγκ σε χώρες όπου είναι περισσότερο εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης. Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούμε να είμαστε σε εγρήγορση προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων, αναμένουμε ότι θα πετύχουμε τον τριετή μας στόχο για τη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola 3E κ. Δώρος Κωνσταντίνου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

ZENITH