Skip to main content

Κερδισμένος, έστω και οριακά ο Καραμανλής...

Θυμάστε το ΑΕΚ- Ολυμπιακός πριν από δύο χρόνια; Η ΑΕΚ είχε κερδίσει στην τελευταία αγωνιστική αλλά η ομάδα του Πειραιά πήρε το πρωτάθλημα επειδή είχε εξασφαλίσει από νωρίς βαθμολογική διαφορά..
Όποιος ανέμενε από το ντιμπέιτ ότι θα ήταν το πεδίο στο οποίο θα γινόταν η μεγάλη έκπληξη, μάλλον απογοητεύθηκε. Όποιος πίστευε ότι μετά το ντιμπέιτ θα είχαμε έναν μεγάλο νικητή, που θα είχε κατατροπώσει τον αντίπαλό του απλά είχε λάθος εντύπωση για την πολιτική επικοινωνία…

Ο Κ. Καραμανλής ίσως επικράτησε οριακά. Ίσως κέρδισε κάποιες εντυπώσεις περισσότερες. Ίσως έδειξε πιο αποφασιστικός και προσγειωμένος. Ίσως η επιθετικότητα που έβγαζε ο Γ. Παπανδρέου, να παρέπεμπε σε αλαζονική στάση και αυτό να ευνόησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό.

Επίσης, ο Παπανδρέου ίσως έχασε ελάχιστους πόντους από τις λανθασμένες λεκτικές διατυπώσεις και τα σαρδάμ. Και από τις ελαφρώς ασαφείς απαντήσεις του. Αλλά και από το ότι δεν απάντησε στις βολές που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρωθυπουργός, για τον πετρελαιαγωγό, το σκοπιανό, το σχέδιο Ανάν, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τον Αχελώο και την υπογραφή του στον αποχαρακτηρισμό αναδασωτέας έκτασης. 
Από την άλλη πλευρά, ο Καραμανλής δεν εξήγησε επαρκώς το σημαντικότερο στοιχείο που θα περίμενε ο πολίτης από αυτόν χτες: το γιατί δεν έκανε επί πέντε χρόνια όλα αυτά που θέτει ως προτεραιότητες σήμερα.

Κινήθηκε στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αυτοκριτική και την αποδοχή λαθών και στην άποψη ότι η κυβέρνηση έκανε πολλά σε όλους τους τομείς και μπορεί με την αξιοπιστία της να κάνει ακόμη περισσότερα. Άποψη, η οποία μάλλον «μπάζει» σε όλη την κοινωνία, εκτός του στενού κομματικού πυρήνα της Ν.Δ. Η πρόκλησή του για νέα ντιμπέιτ, και η απόρριψή της από το ΠΑΣΟΚ σίγουρα τον ευνοεί επικοινωνιακά.

Σε κάθε περίπτωση προσωπικά το ντιμπέιτ μου θύμισε την τελευταία αγωνιστική του προηγούμενου πρωταθλήματος: Η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό, αλλά η ομάδα του Πειραιά είχε εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας από νωρίς και πήρε το πρωτάθλημα…

ZENITH