Skip to main content

Κερδίζει έδαφος το δολάριο της Αυστραλία και του Καναδά

Λόγω της επιδεινούμενης πιστωτικής ποιότητας στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, το δολάριο της Αυστραλίας και του Καναδά προτιμώνται όλο και περισσότερο ως αποθεματικά νομίσματα από κεντρικές τράπ
Το δολάριο της Αυστραλία και του Καναδά κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι του ευρώ, καθώς προτιμώνται όλο και περισσότερο ως αποθεματικά νομίσματα από κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο, οι οποίες αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να αντισταθμίσουν την επιδεινούμενη πιστωτική ποιότητα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Κρίστιαν Νόγιερ, μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανέφερε ότι τα νομίσματα αυτά θα κερδίσουν έδαφος στα αποθεματικά λόγω της διαφοροποίησης.

Πρόσφατα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει το δολάριο της Αυστραλίας και του Καναδά στα διεθνή της αποθέματα, για πρώτη φορά, για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη διακύμανση που παρουσιάζει.

Επίσης, οι ειδικοί της UBS, της δεύτερης μεγαλύτερης «παίκτριας» στο ξένο συνάλλαγμα, προβλέπουν ότι και το ΔΝΤ θα προσθέσει τα δύο αυτά δολάρια στα νομίσματα με τα οποία πραγματοποιεί δοσοληψίες.

ZENITH