Skip to main content

Κηδεύτηκε ο Δ. Τσάτσος

Κηδεύτηκε σήμερα το απόγευμα στο Α΄ Νεκροταφείο Αθήνας ο συνταγματολόγος και πρώην βουλευτής Δημήτρης Τσάτσος, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 77 ετών.
Κηδεύτηκε σήμερα το απόγευμα στο Α΄ Νεκροταφείο Αθήνας ο συνταγματολόγος και πρώην βουλευτής Δημήτρης Τσάτσος, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 77 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέσθηκε από το Ναό των Αγίων Θεοδώρων, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, παρουσία του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου.

Επικήδειους εκφώνησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας-συνταγματολόγος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρόεδρος του ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Παναγιώτης Τσίρης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάγκεν της Γερμανίας, Γκίντερ Μπέμαν, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φ. Σπυρόπουλος, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γ. Μαυριάς, ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας, καθώς και του Κέντρου Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου- Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.

Οι ομιλητές εξήραν την προσωπικότητα, αλλά και την προσφορά του Δημήτρη Τσάτσου στην πολιτική και την επιστήμη, αναφέρθηκαν στην αντιδικτατορική του δράση, αλλά και στις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλε για τη διαμόρφωση του σημερινού Συντάγματος της Ελλάδας, αλλά και για τη διαμόρφωση του επικείμενου συντάγματος της Ευρώπης.

Στην κηδεία παρευρέθηκε πλήθος ακαδημαϊκών και πολιτικών, μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, και η υπουργός Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου.

ZENITH