Skip to main content

Κινδυνεύουν οι ασθενείς στο «Άγιος Δημήτριος»

Η προμήθεια αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο κόλλησε στο τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας. Τι καταγγέλλει στη Voria.gr ο απερχόμενος διοικητής του νοσοκομείου Ματθαίος Τσούγκας.
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr


Η αφάνταστη ταλαιπωρία και ο πολύτιμος χαμένος χρόνος για τους ασθενείς αποτελεί καθημερινή εικόνα για το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης, λόγω της έλλειψης αξονικού τομογράφου, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να στοιχίσει ακόμη και τη ζωή κάποιου από τους ασθενείς.

Η προμήθεια αξονικού στο συγκεκριμένο νοσοκομείο θυμίζει σίριαλ, καθώς οι προσπάθειες για την απόκτησή του «κόλλησαν» στη γραφειοκρατία με αποτέλεσμα οι εξετάσεις να γίνονται εκτός νοσοκομείου. Έτσι οι ασθενείς γίνονται μπαλάκι μεταξύ των υπολοίπων νοσοκομείων της πόλης, όπως το «Παπαγεωργίου» ή το «Γ. Γεννηματάς», ώστε να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο απερχόμενος διοικητής του νοσοκομείου «Αγίος Δημήτριος» Ματθαίος Τσούγκας, μιλώντας στη Voria.gr, εξέφρασε το φόβο του ότι η έλλειψη αξονικού τομογράφου μπορεί να στοιχίσει ακόμη και τη ζωή ασθενών.

«Κάθε τέσσερις μέρες είμαστε εφημερεύον νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και με τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε, κυρίως με την έλλειψη αξονικού τομογράφου, δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς που έρχονται σε μας», ανέφερε ο κ. Τσούγκας.

Όπως, σημείωσε ο ίδιος, 3 μήνες τώρα ζητάει την αντικατάσταση του αξονικού τομογράφου χωρίς όμως το αίτημά του να βρίσκει ανταπόκριση.

Έτσι, ο κ. Τσούγκας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία των αρμοδίων, κατέθεσε την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου. Σημειώνεται πάντως ότι το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα προχωρούσε ούτως ή άλλως σε αντικατάσταση των διοικητών των Νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.

ZENITH