Skip to main content

Κινήσεις για διάσωση 13ου και 14ου μισθού

Τα πλεονεκτήματα της ενσωμάτωσης των τακτικών αποδοχών των δώρων και του επιδόματος στους 12 μισθούς παρέθεσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, τονίζοντας ότι και οι εργαζόμενοι θα διασφαλιστούν, α
Τα πλεονεκτήματα της ενσωμάτωσης των τακτικών αποδοχών των δώρων και του επιδόματος στους 12 μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα παρέθεσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, τονίζοντας ότι και οι εργαζόμενοι θα διασφαλίσουν τις αποδοχές τους, αλλά και θα τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Αναλυτικότερα, σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της συνομοσπονδίας με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου για την έναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης.

Όπως τόνισε ο κ. Κορκίδης, παρά τις τεχνικές δυσκολίες (ενσωμάτωση 13ου και 14ου μισθού στους 12 μισθούς) που δημιουργούν οι τριετίες, τα οικογενειακά και άλλα επιδόματα, εκτιμάται ότι τελικά θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα, αφού θα διασφαλίσει το ετήσιο εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση ενός θετικού κλίματος στην αγορά.

Η ΕΣΕΕ υπολογίζει ότι στην περίπτωση της ενσωμάτωσης του 13ου και 14ου μισθού το ελληνικό εμπόριο μπορεί μεν να μην απολάβει προσωρινά τα θετικά αποτελέσματα της αυτοτελούς καταβολής των δώρων, θα επιτύχει όμως να διευρύνει τον παραγωγικό χρόνο καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που θα τονώσει τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας και θα ενισχύσει σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα τη ζήτηση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας υποστήριξε ότι η πρόταση κινείται εντός του πλαισίου του Μνημονίου και υπάρχει η πεποίθηση ότι θα γίνει αποδεκτή ακόμα και από την Τρόικα, αφού διατηρεί αμετάβλητες τις ετήσιες αποδοχές τουλάχιστον σε «ονομαστική» αξία για 3 χρόνια, ενώ εναρμονίζεται με τις εργασιακές συνθήκες της ΕΕ.

ZENITH