Skip to main content

Κινήσεις στις τράπεζες με πρωθυπουργικές «ευλογίες»

Ως παρότρυνση του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, για να ξεκινήσει άμεσα ο επόμενος κύκλος συγκέντρωσης στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, εκλαμβάνουν πλέον οι τραπεζίτες τις τελευταίες δημόσιες πα
Ως παρότρυνση του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, για να ξεκινήσει άμεσα ο επόμενος κύκλος συγκέντρωσης στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, εκλαμβάνουν πλέον οι τραπεζίτες τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

Από τη στιγμή που και ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου «βγήκε» χθες και τάχθηκε ανοικτά υπέρ αυτής της εξέλιξης, το πιθανότερο είναι ότι από το Σεπτέμβριο θα δρομολογηθούν σημαντικές εξελίξεις σε αυτό το επίπεδο, εκτιμούσαν τραπεζίτες αργά χθες το βράδυ, μετά το τέλος της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Το γεγονός δε ότι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε την ίδια προτροπή, λίγο μετά, εκλήφθηκε ως «κερασάκι στην τούρτα». Ζητούμενο, βεβαίως, αποτελεί αν το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να επιταχύνει τις εξελίξεις, θα επιτρέψει στις τράπεζες που ελέγχονται από το ίδιο (ΤΤ, ΑΤΕ κλπ) να κάνουν το πρώτο βήμα.

ZENITH