Skip to main content

Κινητοποιήσεις για την προστασία του «Άλσος Παπάγου»

Στο «Άλσος Παπάγου» μετέβησαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος, ο Δ/της της Π.Υ. και ο Δασάρχης προκειμένου να υποδείξουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις που μπορεί να χρειαστεί ο χώρος για την
Στο «Άλσος Παπάγου» της Βέροιας μετέβησαν τη Δευτέρα 3 Μαΐου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος κ. Μιχάλης Σουμελίδης, ο Δ/της της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας κ. Διονύσιος Ντόβας και ο Δασάρχης Βέροιας κ. Θωμάς Ευαγγελόπουλος, με στελέχη των υπηρεσιών τους, σε μια προσπάθεια πρόληψης των φυσικών καταστροφών και στο πλαίσιο της πυροπροστασίας.

Σκοπός των αρμόδιων ήταν να  αξιολογήσουν τις υπάρχουσες αντιπυρικές ζώνες, να οριοθετήσουν τις καινούργιες και να υποδείξουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις που μπορεί να χρειαστεί ο χώρος για την ασφαλή αντιπυρική προστασία του Άλσους, ενόψει καλοκαιριού. 

Μάλιστα, μετά τη διερεύνηση όλου το χώρου, αποφασίστηκε να ανανεωθούν οι υπάρχουσες αντιπυρικές ζώνες, να δημιουργηθούν νέες στα σημεία που υποδείχθηκαν, να καθαριστούν από τα χόρτα οι χώροι δίπλα από το δρόμο που διασχίζει το Άλσος και να τοποθετηθούν επιπλέον πυροσβεστικοί κρουνοί σε ορισμένα σημεία.  Ο κ. Μ. Σουμελίδης δεσμεύτηκε ότι οι σχετικές παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν άμεσα, καθώς η προστασία του «Άλσος Παπάγου» και της περιοχής είναι προτεραιότητα για την πόλη.

ZENITH