Skip to main content

Κινητοποιήσεων συνέχεια

Για τρίτη ημέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι πολλών κλάδων, που αντιδρούν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και στη φορολογική μεταρρύθμιση. Σήμερα, Πέμπτη, απεργούν οι δικηγόρο
Για τρίτη ημέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι πολλών κλάδων, που αντιδρούν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και στη φορολογική μεταρρύθμιση. Σήμερα, Πέμπτη, απεργούν οι δικηγόροι, ακινητοποιημένα τα ταξί έως τη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής, στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, 24ωρη απεργία εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για τις 22 Απριλίου.

Οι απεργία των δικηγόρων, οι οποίοι αντιδρούν στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, λήγει σήμερα, Πέμπτη. Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Ακινητοποιημένα είναι και σήμερα τα ταξί, των οποίων η απεργία λήγει στη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των ιδιοκτητών αναφέρει πως η κυβέρνηση δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις στους επαγγελματίες του κλάδου για το πού βασίζονται τα στοιχεία που επέφεραν αύξηση 50% στο τεκμαρτό εισόδημά τους το πρώτο εξάμηνο του έτους. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ζητούν από την κυβέρνηση εξηγήσεις για το πώς θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα που θα προκύψουν από τις αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Επιπλέον, 4ωρη στάση εργασίας έχουν κηρύξει στις 11 οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Τέλος, τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, αποφάσισε η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στο Άγαλμα Βενιζέλου το απόγευμα, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου.

ZENITH