Skip to main content

«Kλειδώνει» το ασφαλιστικό

Ξεκινάει μια από τις κρισιμότερες επαφές της τρόικα επί ελληνικού εδάφους, η συνάντηση με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να «κλειδώσει» το νέο ασφαλιστικό - εργασιακό.
Ξεκινάει σε περίπου 1,5 ώρα από τώρα μια από τις κρισιμότερες επαφές που θα κάνει η τρόικα των ελεγκτών επί ελληνικού εδάφους. Ο λόγος αφορά στη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να «κλειδώσει» το νέο ασφαλιστικό - εργασιακό.

Ο κοινοτικός επίτροπος κ. Όλι Ρεν, από τις Βρυξέλλες, έχει ήδη διακηρύξει σε κάθε τόνο ότι «οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει», όπερ σημαίνει ότι αυτό το οποίο απομένει είναι η διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων. Ως γνωστόν, όμως, «ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια» και στο υπουργείο υποστηρίζουν ότι το γνωρίζουν.

Γι’ αυτό κι επιμένουν ότι έχουν ακόμα περιθώρια για να αλλάξουν κάτι από όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο. Η βασική αρχή, όμως, που κάνει λόγο για πλήρη σύνταξη μετά από 40 χρόνια εργασιακού βίου δεν πρόκειται να αλλάξει. Κι αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Ενδεχομένως, κάποιες μικρές αλλαγές μπορεί να γίνουν στο κομμάτι της μετάβασης στο νέο καθεστώς, υπό την έννοια ότι θα μπορούσε να εξασφαλισθεί ένα μεγαλύτερο μεταβατικό διάστημα. Κι αυτό, ωστόσο, υπό τις παρούσες συνθήκες, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο.

ZENITH