Skip to main content

Κλείδωσαν οι αλλαγές σε ΟΛΘ, ΔΕΘ και Helexpo

Τα τοπικά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας την πεπατημένη της προηγούμενης κυβέρνησης «μοίρασαν» τα βιλαέτια κατά τρόπο, ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.
«Κλείδωσαν» οι αλλαγές «σκυτάλης», σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα που προορίζονται να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στα «μαγαζιά - γωνία» του ελληνικού δημοσίου στη Θεσσαλονίκη, τα οποία εξακολουθούν, 6 μήνες μετά τις εκλογές, να διοικούνται ακόμη από ανθρώπους τους οποίους είχε επιλέξει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Μπορεί να άργησαν λιγάκι, όμως, οι τοπικοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που διαθέτουν το βεληνεκές να ασκούν κάποια επιρροή στο εσωκομματικό πεδίο, «έριξαν» και το τελευταίο εμπόδιο. Τηρώντας την παράδοση περί της απόλυτα φεουδαρχικής προσέγγισης ως προς τη νομή της εξουσίας -όπως έπραξαν και οι προκάτοχοί τους, βέβαια, για να μην τους αδικούμε- τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «μοίρασαν» τα βιλαέτια, κατά τρόπο ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, όντας πρώτος σε σταυρούς στη Θεσσαλονίκη στις τελευταίες εκλογές, στύλωσε τα πόδια του στις απαιτήσεις της Λούκας Κατσέλη και διάλεξε και πήρε τον ΟΛΘ, για τον οποίο η υπουργός Οικονομίας προόριζε τον καθηγητή Λ. Ιακώβου.

Αντίστοιχα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, δεύτερος στην κατάταξη της σταυροδοσίας στο νομό, επέλεξε τη ΔΕΘ, ενώ ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, 4ος στη συλλογή σταυρών, αρκέστηκε στη Helexpo AE.

Οι αλλαγές κατά συνέπεια, κατά τις ίδιες πηγές, είναι πλέον θέμα λίγων ημερών. Έτσι, στο λιμάνι της πόλης, εκτός απροόπτου, τα ηνία θα κληθεί να τα αναλάβει ο κ. Στ. Αγγελούδης, ο οποίος αποτελεί το δεξί χέρι του κ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Την έλευση του κ. Αγγελούδη, μάλιστα, φέρεται να περιμένει πώς και πώς ο νυν διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Γιάννης Τσάρας, ο οποίος, λέγεται πως έχει, ήδη, συμφωνήσει για θέση στον ιδιωτικό τομέα, και τρέμει στη σκέψη πως μπορεί να χάσει την υπομονή του το νέο αφεντικό, με τις καθυστερήσεις, κι αναζητήσει άλλη λύση. Ο κ. Καστανίδης, από την άλλη πλευρά, προορίζει τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνου, για πρόεδρο στη ΔΕΘ, τον οποίο θα πλαισιώσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Μαυράκης, στέλεχος, ήδη, της εταιρείας και γνωστός για τη συνδικαλιστική του δραστηριότητα. Όσον αφορά στην «αδελφή εταιρεία» Helexpo AE, ο κ. Μαγκριώτης φέρεται να έχει καταλήξει στον κ. Π. Μαυρίδη, ο οποίος –έχει διατελέσει κατά το παρελθόν επικεφαλής του ΔΙΠΕΚ- αναμένεται να καλύψει τόσο τη θέση του προέδρου, όσο και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

ZENITH