Skip to main content

Κλείδωσε η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Έκλεισε, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τον οποίο θα προτείνουν οι Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Διχασμός στην Κ.Ο. της Ν

Έκλεισε, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα προτείνουν οι Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος συμφώνησαν στο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η 13η Φεβρουαρίου είναι πιθανότατα η ημερομηνία που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα τεθεί στην κρίση του Σώματος, κατά την πρώτη ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι.

Η κίνηση αυτή πάντως των δυο κυβερνητικών εταίρων για κεντροδεξιό πρόεδρο δημιουργεί μείζον θέμα και στη ΝΔ, στην Κ.Ο. της οποίας επικρατεί διχασμός για τη στάση που πρέπει να τηρήσει το κόμμα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς τηρεί στάση αναμονής και περιμένει να ανοίξει και επίσημα η κυβέρνηση τα χαρτιά της. Ήδη πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ έχουν διαμηνύσει ότι στην περίπτωση που υποψήφιος είναι ο κ. Αβραμόπουλος θα πάνε απέναντι στην κομματική γραμμή. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο Βαγγέλης Μειμαράκης στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά αναφέρθηκε στο θέμα και εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα πρέπει να υπερψηφίσει μια τέτοια υποψηφιότητα.

Την ίδια στιγμή η μετακίνηση του κ. Αβραμόπουλου στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες, ανοίγει το…δρόμο για το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συμμετάσχει με πρόσωπο της επιλογής του στο Κολέγιο των Επιτρόπων, όπως ο Γιάννης Μηλιός, που εξήρε τον κοινοτικό επίτροπο, λέγοντας πως «είναι έχει συναινετικό προφίλ και υψηλό κύρος».


 

ZENITH