Skip to main content

Κλείνει Λάρισα και μεταφέρει Καλαμαριά η «Εικόνα Ήχος»

Η εισηγμένη βάζει στο μικροσκόπιο την αποδοτικότητα του δικτύου και προχωρά τη συγχώνευση με την Expert Ελλάς, που της δίνει «προίκα» έναν τζίρο 147 εκ. ευρώ.
Σε κλείσιμο του μεγάλου καταστήματος που διαθέτει στη Λάρισα, επί της περιφερειακής οδού προς τα Τρίκαλα, προχωρά η Εικόνα-Ήχος ΑΕΕ, ενώ βάζει στο «μικροσκόπιο» και τα υπόλοιπα σημεία πώλησης της αλυσίδας, για να διαπιστώσει την αποδοτικότητά τους. Ταυτόχρονα, η διοίκηση της εταιρείας δρομολογεί και τις διαδικασίες για τη συγχώνευσή της με την Expert Ελλάς ΑΕ, που θα της επιτρέψει να εξελιχθεί σε ένα μεγαλύτερο και οικονομικά ισχυρότερο εταιρικό σχήμα, που θα μπορεί καλύτερα να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Λάθος επιλογή

Όσον αφορά ειδικότερα στην περίπτωση του καταστήματος της Λάρισας, όπως ανακοινώθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση της εισηγμένης, αν και εγκαινιάστηκε μόλις πριν περίπου ένα χρόνο, διαπιστώθηκε ότι ήταν λάθος επιλογή, καθώς λειτουργούσε με ζημίες και δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα προοπτική να αναστραφεί η κατάσταση, πολλώ δε μάλλον εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει εκπονηθεί, με το κλείσιμο του μήνα θα ανασταλεί και η λειτουργία του εν λόγω σημείου πώλησης, το οποίο διέθετε χώρο έκθεσης 1.400 τ.μ. «Θα ακολουθήσει λεπτομερής έλεγχος των επιδόσεων στα καταστήματα όλης της αλυσίδας έως το τέλος του χρόνου και ανάλογα με τα πορίσματα που θα προκύψουν θα ληφθούν αποφάσεις για το δίκτυο», επισημάνθηκε στη συνέλευση και παράλληλα αποκαλύφθηκε πως μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχει μεταφερθεί και το κατάστημα της Καλαμαριάς, στην περιοχή του Φοίνικα. «Βρέθηκε μεγαλύτερος χώρος, περίπου 900 τ. μ., με μικρότερο ενοίκιο, ενώ εκεί κοντά υπάρχουν κι άλλα παρόμοια καταστήματα», ήταν η εξήγηση που δόθηκε, με την υποσημείωση ότι «το νέο σημείο πώλησης του Φοίνικα θα εξοπλιστεί με τον εξοπλισμό εκείνου της Λάρισας».

Συγχώνευση

Για το άλλο μεγάλο θέμα που «καίει» τους μετόχους της Εικόνα – Ήχος αναφέρθηκε ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων η εταιρεία Delloite & Touche αναμένεται να παραδώσει στους μετόχους το τελικό business plan, στο οποίο θα περιγράφει όλα τα βήματα που θα ακολουθήσουν για να ολοκληρωθεί η συγχώνευση με την Expert Ελλάς.

Από ό,τι φαίνεται, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι η Expert Ελλάς θα μείνει εταιρεία Holding, ενώ η απόσχιση του κλάδου χονδρικής της, ο οποίος αντιπροσωπεύει περί τα 147 εκ. ευρώ, θα εισφερθεί στην Εικόνα & Ήχος. Επί της ουσίας δηλαδή, η Expert Ελλάς θα «προικοδοτήσει» την Εικόνα & Ήχος προκειμένου να μπει εμμέσως στο Χρηματιστήριο. Πρόθεση των δύο πλευρών είναι οι προβλεπόμενες διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως τον προσεχή Οκτώβριο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η προωθούμενη συγχώνευση μεταξύ Expert Ελλάς κι Expert Προμηθευτική, η οποία θα συνδυαστεί και με αύξηση κεφαλαίου 5 εκ. ευρώ, του νέου σχήματος που προκύπτει, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση από θέση ισχύος.

Η συνέλευση ενέκρινε και νέο Δ.Σ της εταιρείας, το οποίο απαρτίζεται από τους κ. κ. Κουσκουρίδα Μιχαήλ, Σπίθα Κωνσταντίνο, Τσανασίδη Δημήτριο, Αθανασόπουλο Νικόλαο, Παναγόπουλο Παναγιώτη, Τραϊανού Κυριακή και Μέλλιου Καλιθέα, ενώ έκανε αποδεκτή και την παραίτηση, για προσωπικούς λόγους, του κ. Αν. Τσουμπάρκα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

ZENITH