Skip to main content

Κλείνει την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας ο «Σπάρτακος» για το πάγωμα προσλήψεων στη ΔΕΗ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να παγώσουν οι προσλήψεις στο δημόσιο. Εξαίρεση ζητά για τη ΔΕΗ το σωματείο «Σπάρτακος» από το ενεργειακό κέντρο Κοζάνης και προχωρά σήμερα το πρω
Δυναμικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψει την εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης να «παγώσει» τις προσλήψεις και στη ΔΕΗ, ενεργοποιεί το σωματείο εργαζομένων «Σπάρτακος», από το ενεργειακό κέντρο της Κοζάνης, ξεκινώντας μια σειρά ενεργειών διαμαρτυρίας με πρώτο βήμα την κατάληψη, από τις 6.30 σήμερα το πρωί, του κτηρίου της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του σωματείου, η οποία προειδοποίησε, μάλιστα, και με κλιμάκωση του αγώνα, καθώς διαπιστώνεται πως, αν δεν εξαιρεθεί από τη ρύθμιση η ΔΕΗ, οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές τόσο για την ίδια την επιχείρηση, όσο και για την απασχόληση στην Κοζάνη. «Είναι ένα αρχικό δυνατό μήνυμα ότι η οπισθοχώρηση δεν αποτελεί πιθανό σενάριο στον αγώνα που ξεκινά, για να μην περάσει το πάγωμα των προσλήψεων στη ΔΕΗ», επισημάνθηκε από τους συνδικαλιστές, για τη σημερινή κατάληψη, και υπογραμμίστηκε ότι «οι εργαζόμενοι δεν θα συναινέσουμε να μπει ταφόπλακα στην ενεργειακή καρδιά της χώρας», καθώς και ότι «δεν θα επιτρέψουμε το μαράζωμα της ΔΕΗ, ούτε και την εξέλιξη της περιοχής σε κρανίου τόπο».

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος» Γιώργος Αδαμίδης υποστήριξε ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε μία κρίσιμη στιγμή λόγω της οικονομικής κρίσης και κυρίως λόγω της μεγάλης έλλειψης τεχνικού προσωπικού, που την οδηγεί σε περαιτέρω συρρίκνωση με μαθητική ακρίβεια. «Πρέπει να γίνει αποδεκτή η απαίτηση για εξαίρεση της ΔΕΗ από το πάγωμα προσλήψεων», απαίτησε ο κ. Αδαμίδης και παράλληλα ζήτησε «άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων των διαγωνισμών, που ζουν μετά από τρία ολόκληρα χρόνια ακόμα μεγαλύτερη την απογοήτευση, τον προβληματισμό και την ανασφάλεια για το μέλλον τους». Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους φορείς και πολίτες του νομού να συμμετέχουν στον αγώνα και στην κινητοποίηση, «γιατί το μέλλον της ΔΕΗ είναι συνυφασμένο με το μέλλον της περιοχής μας».

ZENITH