Skip to main content

Κλειστές πόρτες στο Ειρηνοδικείο Βασιλικών

Εικόνα αποδιοργάνωσης παρουσιάζουν και πάλι οι δικαστικές υπηρεσίες λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Υπολειτουργούσε για περίπου ένα μήνα το Ειρηνοδικείο Βασιλικών, όπως καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος
Εικόνα αποδιοργάνωσης παρουσιάζουν και πάλι οι δικαστικές υπηρεσίες λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Υπολειτουργούσε για περίπου ένα μήνα το Ειρηνοδικείο Βασιλικών, όπως καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Κλειστές πόρτες και ένα σημείωμα όπου ανέγραφε «Τηλεφωνήστε στον αριθμό...» αντίκριζαν δικηγόροι και πολίτες που πήγαιναν στο Ειρηνοδικείο Βασιλικών.

Αιτία γι΄ αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε ήταν η καλοκαιρινή άδεια που πήρε η γραμματέας του Ειρηνοδικείου από τις 25 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου. Το διάστημα αυτό συμφωνήθηκε ενδουπηρεσιακά και χωρίς να ενημερωθεί ο ΔΣΘ, να αντικαταστήσουν τη συγκεκριμένη γραμματέα δύο δικαστικοί υπάλληλοι από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. 

Οι υπάλληλοι αυτοί, όμως, τις πιο πάνω ημέρες δεν ήταν στη θέση τους, διότι ασκούσαν τα καθήκοντά τους σε άλλες  υπηρεσίες στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, και εξυπηρετούσαν-  εκτός από κάθε Πέμπτη, όπου είχαν φυσική παρουσία στο Ειρηνοδικείο Βασιλικών -κατόπιν «ραντεβού» τους δικηγόρους μεταβαίνοντας μαζί τους στο Ειρηνοδικείο Βασιλικών.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του ΔΣΘ όπου ύστερα από διάβημα προς το αρμόδιο Δικαιοσύνης και με πρωτοβουλία του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου εστάλη   έγγραφό του με το οποίο ζητούσε από την Πρόεδρο του Πενταμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Εφετείου Θεσσαλονίκης να διερευνηθεί η δυνατότητα απόσπασης  ενός δικαστικού Γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Βασιλικών.

Ο ΔΣΘ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και ζητά από τους αρμόδιους να μην καταφεύγουν στις «εύκολες λύσεις» που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Προειδοποιεί ότι με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους δε θα γίνεται πλέον ανεκτή από το Δικηγορικό Σύλλογο και θα προβαίνει ακόμα και σε ένδικα μέσα κατά των αρμοδίων.

ZENITH