Skip to main content

Κλειστές σχολές στη μνήμη του Αλέξη

Υπό κατάληψη τελούν 19 πανεπιστημιακές σχολές, καθώς και πάνω από 400 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Υπό συμβολική κατάληψη τελούν από σήμερα 19 πανεπιστημιακές σχολές και πάνω από 400 σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Στόχος των σπουδαστών είναι να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του πέρσι στις 6 Δεκεμβρίου από τη σφαίρα ειδικού φρουρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής είναι κλειστές πέντε σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιατρική, Παιδαγωγικό, Μαθηματικό, Φυσικό, Πληροφορική), τέσσερις στο Πολυτεχνείο (Αρχιτεκτόνων, Ηλεκτρολόγων, Χημικών Μηχανικών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών), η Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, πέντε σχολές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (κυρίως πολυτεχνικές), η Αρχιτεκτονική Πάτρας, τρεις στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης (Φυσικό, Καλών Τεχνών, Μουσικών Σπουδών).

Σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να αποφασιστούν και νέες καταλήψεις.

Υπό κατάληψη τελούν και περισσότερα από 400 σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι καταλήψεις έχουν συμβολικό χαρακτήρα και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την επόμενη Τετάρτη.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια από φοιτητικές παρατάξεις.

ZENITH