Skip to main content

Κλειστή σύσκεψη για τα κλειστά επαγγέλματα

Φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο …επαγγελματικά με το καυτό θέμα.
Μια κλειστή σύσκεψη, η οποία αρχικά έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μακριά και πέρα από αδιάκριτα βλέμματα, έλαβε χώρα, χθες, στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Υπό την προεδρία του κ. Θ. Πάγκαλου, γύρω από το ίδιο τραπέζι, συγκεντρώθηκαν ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Δ. Ρέππας. Αντικείμενό τους; Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα, η απόπειρα που είχε κάνει ο κ. Ρέππας να «περάσει» το άνοιγμα του επαγγέλματος των φορτηγών ΔΧ, ουσιαστικά ναυάγησε. Κι αυτό γιατί  η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε πίσω στον κ. Ρέπα το σχετικό νομοσχέδιο, με την παρατήρηση ότι μέσω του σχετικού κειμένου δεν επιχειρείται ουσιαστικά κανένα άνοιγμα του επαγγέλματος, αλλά περαιτέρω ...κλείσιμό του. Το πάθημα φαίνεται ότι έγινε μάθημα κι έτσι στην κυβέρνηση αποφάσισαν να ασχοληθούν περισσότερο «επαγγελματικά» με το θέμα. Το ίδιο αναμένεται ότι θα γίνει και με τα υπόλοιπα επαγγέλματα, που ανήκουν στην κατηγορία των κλειστών.

Έτσι, στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθούν κι άλλες, ανάλογες, συσκέψεις, υπό την προεδρία, πάντα, του κ. Πάγκαλου. Ο στόχος είναι προφανής: να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

ZENITH