Skip to main content

Κλειστόν λόγω απεργίας

Παραλύει αύριο η χώρα, λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Παραλύει αύριο η χώρα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου και των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, που ψηφίζεται στη Βουλή.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δημοσιογράφοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό  τομέα.

Προβλήματα στις μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει αύριο η Θεσσαλονίκη, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ, τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών θα πραγματοποιηθούν σταδιακάμετά τις 8 και έως τις 8.30 το πρωί, ανάλογα με την απόσταση τωναφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Ακόμη, η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.30 το βράδυ έως τις 6.25 το πρωί.

Προβλήματα στις πτήσεις

Σημαντικά προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν αύριο στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού και δεκάδες θα αναβληθούν, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Η Olympic Air ανακοίνωσε ότι την ημέρα εκείνη αναγκάζεται να ματαιώσει 56 σκέλη πτήσεων, ενώ σε άλλες 23 αλλάζουν οι ώρες αναχώρησης.

Από την πλευρά της η Aegean Airlines ματαιώνει τις εξής πτήσεις:

A3 374/375 Αθήνα – Μύκονος - Αθήνα

A3 354/355 Αθήνα – Σαντορίνη - Αθήνα

A3 314/315 Αθήνα – Ηράκλειο - Αθήνα

A3 254/255 Αθήνα – Μυτιλήνη - Αθήνα

A3 224/225 Αθήνα – Κως - Αθήνα

A3 110/113 Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Παράλληλα η Aegean αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 22  πτήσεις του δικτύου της, ενώ θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους περισσότερους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων, προκειμένου να τους προωθήσει σε άλλες πτήσεις του δικτύου της, καθώς και να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης.

Τέλος, ο ΟΣΕ θα πραγματοποιήσει μόνο δρομολόγια κοινωνικών αναγκών, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

ZENITH