Skip to main content

Κλιμάκιο του ΔΝΤ επισκέπτεται τις ελληνικές τράπεζες

Κύκλο επαφών με τις διοικήσεις των μεγάλων εμπορικών τραπεζών της χώρας πραγματοποιεί τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο ελεγκτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα.
Κύκλο επαφών με τις διοικήσεις των μεγάλων εμπορικών τραπεζών της χώρας πραγματοποιεί τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο ελεγκτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα γι’ αυτόν τον σκοπό, προκειμένου να σχηματίσει άποψη για την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, «από πρώτο χέρι».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κύκλος έχει ξεκινήσει ήδη από την Παρασκευή, με την πρώτη συνάντηση να πραγματοποιείται στην Εθνική Τράπεζα και τη δεύτερη στην Alpha Bank. Σήμερα ακολουθούν επαφές με τις διοικήσεις των υπολοίπων τραπεζών, οι οποίες θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Τα ραντεβού πραγματοποιούνται εν όψει της εφαρμογής σε λειτουργία του Ταμείου Χρηματοδότησης των Τράπεζας, στο πλαίσιο της λειτουργίας του αποθεματικού Ταμείου των 110 δισ. ευρώ.

Η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, χρονικά, τοποθετείται για το τέλος Ιουνίου κι έως τότε θα πρέπει να έχουν επιλυθεί όλα τα τυχόν προβλήματα που θα έχουν ανακύψει ή που ενδέχεται να ανακύψουν.

ZENITH