Skip to main content

Κλιμάκιο του ΔΝΤ σε ειδική αποστολή στην Ελλάδα

Κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα με ειδική αποστολή. Συγκεκριμένα, συναντώνται με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά και του υπουργείου Οικονομικώ
Κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα με ειδική αποστολή. Συγκεκριμένα, συναντώνται με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε λειτουργία - αν είναι δυνατόν έως το τέλος Ιουνίου - το Ταμείο Συγχρηματοδότησης Τραπεζών.

Το τελευταίο, κρίνεται και είναι ένας πολύ κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα των προσπαθειών που γίνονται προκειμένου η χώρα να βγει από την εν εξελίξει κρίση το ταχύτερο δυνατό. Το εν λόγω Ταμείο θα έχει ένα αποθεματικό της τάξης των 10 δισ. ευρώ, αλλά απομένουν πολλά που πρέπει να διευκρινισθούν, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία. Όπως, για παράδειγμα, ποιοι θα απαρτίζουν το προεδρείο του φορέα που θα το «τρέχει», ποιος θα είναι ο πρόεδρος του και ποιες θα είναι οι ισορροπίες που θα τηρούνται μέσα στο ΔΣ.

Όλα αυτά μένει να διευκρινισθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα.

ZENITH