Skip to main content

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν χθες οι αγρότες της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας, μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου. Πού υπάρχουν μπλόκα στη Μακεδονί
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν χθες οι αγρότες της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας, μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου. Αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι συνέχισης των κινητοποιήσεων, η οποία θα αποσταλεί μέσα στην ημέρα στον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, έχει σήμερα η νέα συντονιστική επιτροπή αγροτών που προέκυψε μετά την αποχώρηση εκπροσώπων αγροτών από 12 μπλόκα της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, όπως αυτά στην Επανομή, στη Χαλκηδόνα και στον Πλατύκαμπο.

Αναλυτικά τα αγροτικά μπλόκα σε Μακεδονία και Θεσσαλία

Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν στους οδικούς κόμβους «Πράσινα Φανάρια», διόδια Μαλγάρων, κόμβος Χαλκηδόνας, χωρίς να προκαλούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Ομαλά λειτουργούν τα τελωνεία του  και των Κήπων στο νομό του Έβρου, καθώς τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν δεξιά και αριστερά του δρόμου. Οι αγρότες έχουν αποσυρθεί από το τελωνείο των Κήπων, ενώ στο τελωνείο του Ορμενίου γίνονται περιοδικοί αποκλεισμοί.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας κρατούν αποκλεισμένους τους οδικούς κόμβους της Νίκαιας και των Μικροθηβών, ενώ η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά από τον Τύρναβο και την Ελασσόνα.

Οι αγρότες του νομού Σερρών παρέμειναν στη διάρκεια της νύχτας στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό, ενώ ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα είναι κλειστός για τα φορτηγά.

Οι αγρότες προχωρούν σε σταδιακούς αποκλεισμούς της κίνησης των οχημάτων, στον κόμβο του Στρυμονικού στην εθνική Σερρών-Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της ημέρας. Ανοιχτός είναι ο κόμβος της Αμφίπολης.

Ανοιχτός για όλα τα οχήματα ήταν στη διάρκεια της νύχτας, ο συνοριακός σταθμός της Εξοχής, στο νομό της Δράμας, ο συνοριακός σταθμός της Δοϊράνης και το τελωνείο των Ευζώνων στο νομό Κιλκίς.

Ανοιχτές είναι οι προσβάσεις των οχημάτων προς τους συνοριακούς σταθμούς της Νίκης και της Κρυσταλλοπηγής, στο νομό της Φλώρινας, ενώ οι αγρότες είναι συγκεντρωμένοι στη διασταύρωση Φιλώτα.

Στο νομό των Γρεβενών 40 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας, ενώ τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

ZENITH