Skip to main content

Κλιμάκωση της δυσαρέσκειας των πολιτών δείχνει δημοσκόπηση

Δυσαρέσκεια και απογοήτευση εκφράζουν οι πολίτες για το πολιτικό σύστημα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, όπως καταδεικνύουν δύο νέες δημοσκοπήσεις της Public Issue, για
Δυσαρέσκεια και απογοήτευση εκφράζουν οι πολίτες για το πολιτικό σύστημα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, όπως καταδεικνύουν δύο νέες δημοσκοπήσεις της Public Issue, για λογαριασμό της «Καθημερινής» και του «ΣΚΑΪ».

Ειδικότερα, το 65% των πολιτών, στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση –ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ- θεωρεί καλύτερη για τη χώρα», απαντά «καμία από τις δύο». Το 25% απαντά «μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» και το 4% «μια κυβέρνηση ΝΔ».

Εξάλλου, το 79% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 88% από την αντιπολίτευση. Επτά στους 10 πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους.

Παράλληλα, ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά της αποχή και της ψήφου διαμαρτυρίας, τα οποία αγγίζουν το 35,5%, έναντι 8,5% τον Οκτώβριο του 2009.

Τέλος, στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου, η δημοτικότητα του οποίου υποχωρεί κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς, η δημοτικότητα του οποίου υποχωρεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Τρίτος σε δημοτικότητα είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα.

ZENITH