Skip to main content

Κοκκόρη για αντιπεριφερειάρχη θέλει η Ρηγίλλης

Ο πολιτευτής της ΝΔ φαίνεται πως «κλειδώνει» για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης
της Χρύσας Κυριακού


Τον 3 φορές επιλαχόντα βουλευτή της ΝΔ στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Π. Κοκκόρη θα στηρίξει για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης η Ρηγίλλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμία της ΝΔ είναι ο Παναγιώτης Κοκκόρης να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Ψωμιάδη, καθώς, όπως υποστήριξαν στελέχη του κόμματος στη Voria.gr, πρόκειται για ένα άφθαρτο πολιτικά πρόσωπο, που μπορεί να προσφέρει έργο στην περιφέρεια.

Στο τραπέζι των ονομάτων των διεκδικητών για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη έχουν πέσει και τα ονόματα των Διονύση Ψωμιάδη,  Γιώργου Τσαμασλή, Μίμη Φωτόπουλου, Λουκά Ανανίκα και Στράτου Σιμόπουλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr, όμως, ο αντινομάρχης Δ. Ψωμιάδης δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος και οι υπόλοιποι έχουν ελάχιστες πιθανότητες. Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Κοκκόρης, ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης από πολίτες και επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, έχει ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις με το κόμμα της ΝΔ και η υποψηφιότητά του φαίνεται πως έχει σχεδόν «κλειδώσει».

Στους άλλους νομούς

Το θέμα του ορισμού των αντιπεριφερειαρχών εξελίσσεται, κατά πολλούς, σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Οι «κακές γλώσσες» κάνουν λόγο για μια μικρή διαταραχή στις σχέσεις του Π. Ψωμιάδη με τους συναδέλφους του, καθώς ορισμένοι έχουν αποφασίσει να μην εμπλακούν στις εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη, ενώ, όπως ανέφερε χθεσινό δημοσίευμα της Voria.gr, ο Π. Ψωμιάδης κάνει πίσω στο θέμα του νυν νομάρχη Χαλκιδικής Αστ. Ζωγράφου, μετά από πιέσεις που δέχθηκε, καθώς, όπως λέει και ο ίδιος, «τον τελευταίο λόγο θα τον έχω εγώ». Βέβαια, δεν αποκλείεται τελικά ο Π. Ψωμιάδης να βάλει νερό στο κρασί του και να δεχθεί υποψηφιότητες που θα του προτείνει η Ρηγίλλης. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης έχει ήδη συζητήσει με πολλά πρόσωπα, κομματικά και μη, για τη στελέχωση του συνδυασμού του και από τους επτά νομούς και στο προσεχές δεκαήμερο, το αργότερο στις αρχές Σεπτέμβρη, αναμένεται να καταλήξει στους αντιπεριφερειάρχες, που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του.

ZENITH