Skip to main content

Κοκκόρης: Η Ισραηλιτική Κοινότητα παράγοντας ανάπτυξης για την πόλη μας

Τους μακρόχρονους και ισχυρούς δεσμούς των μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας με την πόλη της Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Κοκκόρης.

Τους μακρόχρονους και ισχυρούς δεσμούς των μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας με την πόλη της Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, και πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Συμβούλιο της Ισραηλιτικής Κοινότητας.

Ο κ. Κοκκόρης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο Δαυίδ Σαλτιέλ και τα μέλη του Συμβουλίου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις για θέματα που αφορούν τα σύγχρονα πολιτικά και οικονομικά δεδομένα.

Παράλληλα εξήρε την σημαντική επίδραση του Ισραηλιτικού στοιχείου και τον ρόλο του στην κοινωνική, αναπτυξιακή και επιχειρηματική πορεία της πόλης και αναφερόμενος στους δεσμούς φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς, τόνισε τα εξής:

«Η παρουσία του εβραϊκού στοιχείου είναι ταυτισμένη με τη Θεσσαλονίκη εδώ και πολλούς αιώνες. Δεν ξεχνάμε τη θυσία των χιλιάδων Θεσσαλονικέων Εβραίων στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Παρά τις θηριωδίες και τους διωγμούς, σταθήκατε όρθιοι, συνεχίσατε την επιτυχημένη πορεία σας και αποδείξατε ότι η θέληση σε συνδυασμό με την οξυδέρκεια, μπορεί να καταστήσει έναν λαό, κυρίαρχο της μοίρας του.

Η συμμετοχή των Εβραίων στην οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη της πόλης είναι καθοριστική και προσδοκούμε ότι θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο ωφέλιμη σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Εύχομαι αυτή η στενή σχέση σας με τον κόσμο της πόλης μας να συνεχίζεται στο διηνεκές με στόχο την γενικότερη προκοπή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ZENITH