Skip to main content

Κοκκόρης: Παιδαριώδεις οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ

Τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, και πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης στην κεντρική προεκλογική ομιλία του.

Τη βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να ολοκληρώσει την επιτυχημένη πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, με τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού, εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, και πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του στο ξενοδοχείο «Καψής».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κοκκόρης έκανε αρχικά μια σύντομη αναφορά στα διάφορα στάδια μέσα από τα οποία πέρασε και κλιμακώθηκε η οικονομική κρίση, αντιδιαστέλλοντας τη σημερινή ελπιδοφόρα θέση στην οποίαν βρίσκεται η οικονομία της χώρας. Συγκεκριμένα επισήμανε:

«Παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού και μια οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Οι αιτίες ήταν πολλές και δεν είχαν μόνο σχέση με την κακή διαχείριση παλαιότερων κυβερνήσεων. Μέσα σ' αυτό το δυσμενές κλίμα, η ανάκαμψη φαινόταν μια ουτοπία και τότε είχαμε κληθεί να κάνουμε επιλογές δύσκολες και οδυνηρές για τους πολίτες. Αυτές όμως οι επιλογές δημιούργησαν τις συνθήκες επαναφοράς της χώρας σε μια κατάσταση σταθερή. Η γενναία στάση των Ελλήνων και η συνετή διαχείριση της κυβέρνησης, έφεραν τα πράγματα στη σημερινή τους κατάσταση, μια κατάσταση πολύ καλύτερη από εκείνη την οποίαν παραλάβαμε».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Κοκκόρης, αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με την οικονομική διαχείριση και την έξοδο από την κρίση,  δηλώνοντας τα εξής:

«Ακούμε τον τελευταίο καιρό τις ανεδαφικές εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αυθαίρετες και ριψοκίνδυνες ενέργειες, που υποτίθεται ότι θα δώσουν λύση και θα βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια και την οικονομική δυσπραγία. Μόνο ως παιδαριώδεις θα μπορούσα να τις χαρακτηρίσω. Η οικονομία μας βρίσκεται σε συνάρτηση και σχέση με τη διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομία. Οποιοσδήποτε κλυδωνισμός της επηρεάζει και τις υπόλοιπες. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι υπάρχουν κανόνες και όροι όταν συνδιαλέγεσαι με τους υπόλοιπους οικονομικούς εταίρους. Όταν υπόσχεσαι οικονομικές παροχές πρέπει να έχεις επιχειρήματα για τους τρόπους με τους οποίους θα εξοικονομήσεις τα χρηματικά ποσά. Ότι καταφέραμε ως κυβέρνηση το καταφέραμε μέσα στο πλαίσιο των κανόνων που διέπουν τις οικονομικές σχέσεις. Μέσα σε αυτούς τους κανόνες αλλά πάντα με εθνική αξιοπρέπεια αναζητούμε λύσεις και παλεύουμε για να την ανάκαμψη της οικονομίας μας».

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Π. Κοκκόρης, μιλώντας για το έργο του στη γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης, ανέφερε τα σημεία εκείνα τα οποία αποτέλεσαν τομές στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Συγκριμένα τόνισε:

«Σκύψαμε με ενδιαφέρον στον παράγοντα άνθρωπο και προσπαθήσαμε με σκληρό αγώνα, κόπο και αδιάκοπη εργασία να φέρουμε αλλαγές που θα ανακούφιζαν την καθημερινότητα του απλού πολίτη. Θεσμοθετήσαμε την εφάπαξεκτίμηση 43 μόνιμων αναπηριών από τα ΚΕΠΑ και καθορίσαμε τη διαδικασία ιατρικής εξέτασης των ΑμεΑ από τα ΚΕΠΑ ώστε να έχουν απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης επιβατικών αυτοκινήτων και από τα τέλη κυκλοφορίας. Πετύχαμε την προσυμπλήρωση των ηλεκτρονικών δηλώσεων, το ασφαλιστικό βιογραφικό, την κατάργηση της θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας. Θεσμοθετήσαμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Διασφαλίσαμε τους μισθούς και τις συντάξεις, όταν οι Κασσάνδρες στοιχημάτιζαν για το αντίθετο και μιλούσαν για κατάρρευση των ταμείων. Εντοπίσαμε τις διαρροές στο συνταξιοδοτικό σύστημα και στα προνομιακά επιδόματα, που κόστιζαν εκατομμύρια ευρώ. Εφαρμόσαμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση με μηδενικό κόστος για τους Έλληνες πολίτες. Όλο αυτό το έργο έγινε με μεράκι, ζήλο, αγώνα και μερόνυχτα δουλειάς στο Υπουργείο. Με την ιδια αίσθηση καθήκοντος θα συνεχίσουμε για να έρθει στη χώρα μας το καλύτερο αύριο που όλοι επιθυμούμε».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στο ακροατήριο, ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, δίνοντας το στίγμα της σπουδαιότητας των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και χρησιμοποιώντας το προεκλογικό του σύνθημα «Ήρθε η Ώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι επιλογές που θα κάνουμε σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση θα είναι καθοριστικές για τη χώρα μας. Προχωράμε με σχεδιασμό στην δεύτερη φάση.  Η οικονομία μας δίνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Η ανεργία παρουσιάζει πτώση. Έχουμε νέες θέσεις εργασίας. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες. Ήρθε η ώρα να αποφασίσετε σωστά. Ήρθε η ώρα να πείτε όχι σε υποσχέσεις και πειραματισμούς που εγκυμονούν κινδύνους για τη ζωή μας, για τη Θεσσαλονίκη, για τα παιδιά μας και για την πατρίδα μας. Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται η πορεία και το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Ήρθε η ώρα να δικαιώσετε τους κόπους και τις θυσίες σας με σοβαρές επιλογές. Ήρθε η ώρα να πάμε τη χώρα μπροστά».

Στην εκδήλωση ήσαν παρούσες οι συνυποψήφιες του κ.Κοκκόρη στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Μαρία Προκοπίδου και Άννα Κουκουδέα.

Το παρών τους έδωσαν επίσης, πολλά στελέχη της πολιτικής και της Αυτοδιοίκησης, όπως ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην υπουργός Αναστάσιος Σπηλιόπουλος, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, οι πρώην δήμαρχοι, Ευόσμου Δημήτρης Χατζηβρέττας και Χαλκηδόνας Γιάννης Μπίκος, οι πρώην αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Ασπασίδης και Βασίλης Γάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Ευόσμου Νικηφόρος Δάλλας, ο πρώην πρόεδρος  ΝΟΔΕ  Θεσ/κης και πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρης Τσάμης,  ο πρόεδρος Ε.Φ.Ε.Ε Θεσ/κης Γιάννης Δόβελος και πλήθος εκπροσώπων του συνδικαλιστικού και επιχειρηματικού κλάδου.

Image
Κοκκόρης: Παιδαριώδεις οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ

ZENITH