Skip to main content

Κοκκόρης: Σε 2,5 χρόνια λύσαμε προβλήματα 10ετιών

Η έξοδος από το ευρώ θα ακυρώσει τις θυσίες του ελληνικού λαού, οι οποίες έφεραν την Ελλάδα σε μια καλύτερη κατάσταση, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Για το μέλλον της χώρας, την ΕΕ, την ανεργία και τη δημόσια υγεία μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Κοκκόρης, στη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στον Alpha 96,5.

«Η έξοδος από το ευρώ θα ακυρώσει τις θυσίες του ελληνικού λαού, οι οποίες έφεραν την Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού, στα σημερινά επίπεδα και σε μια καλύτερη κατάσταση. Δε μπορεί να αποκοπεί η Ελλάδα από την Ε.Ε.  Η παγκόσμια αγορά λειτουργεί αλυσιδωτά», σημείωσε ο κ. Κοκκόρης.

Για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τόνισε πως μας δίνει επιπλέον επιχειρήματα η αξιοπιστία που επιδείξαμε. «Οι προτάσεις μας είναι ισχυρές. Πρέπει να συνεχίσουμε για να πάμε μπροστά. Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε από δω και πέρα. Θα πάρουμε τα 7 δις τον Μάρτιο εάν τηρηθούν οι συμφωνίες», είπε.

Ο κ. Κοκκόρης έκανε αναφορά και στον αγώνα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων σημειώνοντας με έμφαση πως η ανάπτυξη πρέπει να συνδυαστεί με την απασχόληση.

Σχετικά με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας υπενθύμισε τις περίπου 130.000 εκκρεμείς αιτήσεις που σήμερα έγιναν 10.000. Έτσι σταμάτησε η πολύχρονη σε ορισμένες περιπτώσεις αναμονή των ασθενών.

Επιπλέον σημείωσε ότι  η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, που ξεκίνησε από τη Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων έδωσε τέλος στις «ουρές» και στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων.

«Μέσα σε 2,5 χρόνια λύσαμε προβλήματα 10ετιών. Κρατήσαμε όρθιο το σύστημα των συντάξεων, νοικοκυρέψαμε το ασφαλιστικό σύστημα. Μειώσαμε τον φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων στο 15%. Δημιουργήσαμε ένα σταθερό περιβάλλον ώστε να προσελκύσει ξένες επιχειρήσεις, για να πάει η Ελλάδα μπροστά».

ZENITH