Skip to main content

Κοκκόρης: Στόχος μου ένα δίκαιο κράτος για τα ΑΜΕΑ και όλες τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης και ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Την ανάγκη δημιουργίας και σχεδιασμού ενός νέου κοινωνικού χάρτη, με στόχο την οριζόντια δικτύωση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μεταξύ τους, αλλά και την μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού, τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης και ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε θεματική εκδήλωση με τίτλο: «Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες - Μια νέα οπτική».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς» με την παρουσία πλήθους κόσμου, παρέστησαν επίσης ως προσκεκλημένοι η συνυποψήφια του Π. Κοκκόρη, της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Άννα Κουκουδέα καθώς και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, Παναγιώτης Νιγδέλης.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο ο κ. Κοκκόρης, κατέθεσε τις απόψεις και προτάσεις του για ένα καινοτόμο σχέδιο ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, με βάση την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοκκόρης, επισήμανε τα εξής:

«Η σημερινή εκδήλωση στοχεύει εκτός από τα ΑμεΑ, σε όλες τις ευπαθείς ομάδες και κυρίως σε εκείνες που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Στόχος μας είναι ο σχεδιασμός ενός νέου κοινωνικού χάρτη της πόλης και η δικτύωση των συλλόγων και φορέων μεταξύ τους. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη σταδιακή αποκατάσταση όλων αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο από τις συνθήκες της οικονομικής δυσπραγίας. Πρέπει να μειώσουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό αυτών των ομάδων.

Ήρθε η ώρα να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος με βάση τις αρχές της  αλληλεγγύης  και της  κοινωνικής συνοχής, γνωρίζοντας ωστόσο πως η κοινωνική ευαισθησία και οι πολιτικές κοινωνικής προστασίας δεν είναι κομματικό μονοπώλιο».

Αναφερόμενος στο έργο του ως Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ. Κοκκόρης τόνισε: «Οι προσπάθειες μου τα τελευταία 2,5 χρόνια  ώστε να αλλάξουμε το πρόσωπο του κοινωνικού κράτους υπήρξαν συνεχείς και επίμονες. Με τη θεσμοθέτηση της επ’ αόριστον πιστοποίησης 43 ασθενειών από τα ΚΕΠΑ και της διαδικασίας απαλλαγής από τα τέλη ταξινόμησης και κυκλοφορίας αυτοκινήτων για τα ΑμεΑ, εξέφρασα την πολιτική μου βούληση να υλοποιηθεί το σχέδιο αποκατάστασης, εκπαίδευσης και κοινωνικής ενσωμάτωσης των ομάδων με αναπηρία.

Ταυτόχρονα, με τρεις κοινές υπουργικές αποφάσεις καλύψαμε τις ανάγκες της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης όλων των ανασφάλιστων συμπολιτών μας και παράλληλα έχουμε δεσμευτεί να επαναφέρουμε τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας. Σε ότι αφορά το δίκτυ κοινωνικής προστασίας, υλοποιήσαμε επίσης πιλοτικά το θεσμό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλη τη χώρα».

Ο Π. Κοκκόρης, συνέχισε τονίζοντας, «μέσα σε αυτόν τον νέο σχεδιασμό, κάθε αναπηρία αλλά και κάθε ευπαθής κοινωνική ομάδα θα αντιμετωπιστεί με βάση τις ιδιαιτερότητες της.

Θα συνεχίσω από όποια θέση κληθώ να υπηρετήσω το δημόσιο βίο, να προασπίζομαι και να προωθώ τα θέματα και τα δικαιώματα των ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Αυτό που ξεκινάμε μαζί σήμερα, ένα δίκτυο για το κοινωνικό πρόσωπο της πόλης, ξεπερνάει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και ελπίζω να συνεχίσουμε να το συντηρούμε και να το εμπλουτίζουμε μαζί για το αύριο που θα έρθει για την πόλη μας, αλλά και για την Ελλάδα».

Image
Κοκκόρης: Στόχος μου ένα δίκαιο κράτος για τα ΑΜΕΑ και όλες τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

ZENITH