Skip to main content

Κολομβία: Συνεχίζονται οι δολοφονίες δημοσιογράφων

Στους επτά ανήλθε ο αριθμός των δολοφονημένων δημοσιογράφων στην Κολομβία, μόνο κατά τους τελευταίους 12 μήνες, μετά και τη δολοφονία, του 48χρονου δημοσιογράφου και τηλεοπτικού παρουσιαστή, Χάρολντ Ρ
Στους επτά ανήλθε ο αριθμός των δολοφονημένων δημοσιογράφων στην Κολομβία, μόνο κατά τους τελευταίους 12 μήνες, μετά και τη δολοφονία, αυτή την εβδομάδα, του 48χρονου δημοσιογράφου και τηλεοπτικού παρουσιαστή, Χάρολντ Ρίβας, στα νοτιοδιτικά της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης των Κολομβιανών Δημοσιογράφων.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Ρίβας, γνωστός για την εκπομπή Comuna L, δολοφονήθηκε στην πόλη Μπούγα, όταν άγνωστος μπήκε σε γραφείο τελετών, όπου βρισκόταν ο δημοσιογράφος και τον πυροβόλησε απροειδοποίητα.

Ο εκλιπών και πατέρας τριών παιδιών είχε αποκαλύψει στο παρελθόν σκάνδαλα στελεχών του κρατικού μηχανισμού, ενώ εργαζόταν και ως αθλητικογράφος για διάφορους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Συνάδελφοί του δήλωσαν ότι δεν είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του.

Η Ένωση, από την πλευρά της, αξιώνει τη διεξαγωγή έρευνας, τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου του Ρίβας. Ωστόσο, τέτοιες έρευνες σπάνια ολοκληρώνονται στην Κολομβία, όπου τέσσερις δεκαετίες εμφυλίου έχουν αφήσει βαθιά σημάδια στο σύστημα δικαιοσύνης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH