Skip to main content

Κομισιόν: Αποκλείει την αναδιάρθρωση του χρέους, βάλλει κατά S&P

Η αναδιάρθρωση χρέους οποιασδήποτε χώρας της ευρωζώνης «δεν αποτελεί επιλογή», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου Όλι Ρεν, ενώ σημείωσε ότι δημιουργούνται ερωτήματα για τη στάση της S&P.
Η αναδιάρθρωση χρέους οποιασδήποτε χώρας της ευρωζώνης «δεν αποτελεί επιλογή», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του επιτρόπου Όλι Ρεν, βάλλοντας παράλληλα κατά της Standard & Poor’s για τη στάση της οποίας, όπως σημείωσε, δημιουργούνται ερωτήματα.

Όπως τόνισε ο Αμαντέου Αλταφάζ, η αναδιάρθρωση χρέους σε μια χώρα μέλος της ευρωζώνης δεν αποτελεί επιλογή και δεν περιλαμβάνεται στις συνομιλίες στην Αθήνα, ενώ κοινοποίησε ότι οι  συζητήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών. Διαβεβαίωσε, δε, ότι όλες οι πλευρές είναι αποφασισμένες να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της ευρωζώνης.

Εξάλλου, παρά την πάγια τακτική της Κομισιόν να μη σχολιάζει κινήσεις των οίκων αξιολόγησης, ο εκπρόσωπος σχολίασε δηκτικά τη Standard & Poor’s, καθώς σε ερώτηση για τις χθεσινές υποβαθμίσεις, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Και ποια είναι η Standard & Poor’s;»

Ακόμη,έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει κανονιστικό πλαίσιο για τους οίκους αξιολόγησης και παρακολουθεί προσεκτικά τις χρηματοοικονομικές αγορές και τη συμπεριφορά όλων των παικτών, αφού «έχουμε δει εξελίξεις στην αγορά που δημιουργούν ερωτήματα για τη συμπεριφορά ορισμένων παικτών».

ZENITH