Skip to main content

Κομισιόν: Δεν υπάρχει σχέδιο Γιούνκερ για την Ελλάδα

Τη δεδομένη στιγμή, δεν υπάρχει σχέδιο εκπονημένο από τον Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ για την Ελλάδα, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Τη 16η Φεβρουαρίου, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup, υποδεικνύουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές ως την πιθανότερη ημερομηνία λήψης αποφάσεων για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, διεξάγονται εντατικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, μολαταύτα διευκρίνισε πως οι προσδοκίες για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας εντός της τρέχουσας εβδομάδας είναι «χαμηλές».

Δεν υπάρχει σχέδιο εκπονημένο από τον Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ για την Ελλάδα, ξεκαθάρισε εν συνεχεία η ίδια και πρόσθεσε πως «το μόνο σχέδιο για το οποίο εργαζόμαστε είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».

Εντούτοις, έκανε λόγο για εντατικές διαβουλεύσεις του προέδρου της Κομισιόν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίες, όμως, δεν έχουν φέρει αποτελέσματα μέχρι στιγμής. «Οι εντατικές επαφές μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών συνεχίζονται», δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πως όλα τα σχέδια που βρίσκονται στο τραπέζι λειτουργούν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.





 

 

ZENITH