Skip to main content

Κωνσταντινούπολη: Όμηρος ενόπλων ο εισαγγελέας της υπόθεσης Ελβάν

Όμηρο κρατούν εισαγγελέα ένοπλοι, μέλη ακροαριστερής οργάνωσης μέσα σε δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη. Ειδικές δυνάμεις έχουν ήδη εισέλθει στο κτήριο.

Όμηρο κρατούν εισαγγελέα ένοπλοι, μέλη ακροαριστερής οργάνωσης μέσα σε δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας έχουν ήδη εισέλθει στο κτήριο. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της τουρκικής Hurriyet, πρόκειται για μέλη του Επαναστατικού Κόμματος - Μετώπου Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C) και ο εισαγγελέας ονομάζεται Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ.

Ο τελευταίος είναι ο δικαστικός ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου του Μπερκίν Ελβάν, στις συγκρούσεις γύρω από το πάρκο Γκεζί.

Νωρίτερα στο κτήριο ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν ήδη φωτογραφίες όπου ο εισαγγελέας βρίσκεται φιμωμένος, με έναν ένοπλο της οργάνωσης να έχει ακουμπήσει το πιστόλι του στο κεφάλι του δικαστικού.

Σύμφωνα με δήλωση την οποία δημοσιεύει ο ιστότοπος halkinsesi.tv, οι δράστες έχουν δώσει στην αστυνομία διορία μέχρι τις 3:36 μ.μ. ώρα Τουρκίας για να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους.

Το DHKP-C απαιτεί ζωντανή ομολογία από τους αστυνομικούς που σκότωσαν τον Ελβάν, την απόδοση δικαιοσύνης στους αυτουργούς από «λαϊκό δικαστήριο», την απαλλαγή όσων κατηγορούνται για συμμετοχή στις πορείες που έγιναν ως ένδειξη αλληλεγγύης στο θύμα.

ZENITH