Skip to main content

Κοντονής: Οι ομάδες θα πρέπει να ελέγχονται απ’ το κράτος

Διαβάστε για όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με εκπροσώπους των FIFA, UEFA και ΕΠΟ.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των FIFA, UEFA και ΕΠΟ αναφέρθηκε στο νέο αθλητικό νόμο και την προσπάθεια της Πολιτείας να επέμβει στα εσωτερικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. 
 
Μετά το τέλος αυτής ο πρώτος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των πλευρών, με μοναδικό στόχο ένα πιο αξιόπιστο ποδόσφαιρο στη χώρα. 
 
«Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και στις 30 Απριλίου θα υπάρξει συμφωνία. Να ξέρετε ότι ενδιαφερόμαστε για τα καλό του αθλητισμό. Πρέπει το ποδόσφαιρο και ο ελληνικός αθλητισμός να διασφαλιστεί από την αξιοπιστία. Πιστεύω στο διάλογο και προσπαθούμε να διαμορφώνουμε πεδία συνεννόησης. Θέλουμε μια κατεύθυνση προς τη διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό. Εξήγησα στην Ομοσπονδία ότι είναι διοικητικά μέτρα και όχι πειθαρχικά. Δεν μπορεί οι ποδοσφαιρικές εταιρείες να μην ελέγχονται από το κράτος ενώ ελέγχονται όλες οι άλλες», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Κοντονής.
 
Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την UEFA, τόνισε: «Το επόμενο δεκαήμερο θα επανέλθουμε με τα ερωτήματα που έχουμε πάνω στο νόμο. Αυτή η ομάδα εργασίας η τετραμελής έχει 40 ημέρες για να κοιτάξει τι μπορεί να κάνει, προστατεύοντας πάντα το ΔΣ της ΕΠΟ. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Δεν θέλω να μπω στη λογική των διαφωνιών. Είναι κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θ' αλλάξουν. Είναι σαφέστερα πιο επείγον το τωρινό νομοσχέδιο από κάθε άλλο.Μπορεί οι διαφορές να είναι μικρές. Θέλω να είμαι αισιόδοξος».
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη συνάντηση υπογράμμισε: «Ήταν υποχρέωσή μας να έρθουμε. Θα ακουστούν απόψεις γραπτώς και απαιτείται χρόνος. Είναι ένα νομοσχέδιο που ούτε καν προλάβαμε να δούμε. Εγώ ήμουν με την Εθνική ομάδα. Χρειάζεται λίγος χρόνος να το δούμε για να εκφράσουμε την άποψή μας πάνω σε όλα τα άρθρα. Υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στη συνέχεια μέχρι να εξαντλήσουμε τα όρια διαπραγμάτευσης και συμφωνίας. Δεν είναι στιγμή να σας πω για διαφωνίες. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Θα εμφανιστούν εγγράφως για να καταλήξουμε εκεί που πρέπει. Θα κατατεθούν οι πρώτες απόψεις και στη συνέχεια θα είμαστε διαθέσιμοι να συναντηθούμε όταν πρέπει. Ο Υπουργός έχει τη δική του άποψη και εμείς τη δική μας και θα τοποθετηθούμε».

ZENITH