Skip to main content

Κοντρά για το ν/σ του υπουργείου Παιδεία

Συζητείται επί της αρχής σήμερα το απόγευμα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την παιδεία και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Συζητείται επί της αρχής σήμερα το απόγευμα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την παιδεία και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου τόνισε σχετικά με το νομοσχέδιο:

«Προωθούμε μεγάλα ζητήματα: Πώς θέλουμε τον εκπαιδευτικό, ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να είναι κάποιος εκπαιδευτικός, το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, ο τρόπος εισαγωγής μόνο με το ΑΣΕΠ, αλλά και το δόκιμο εκπαιδευτικό και το μέντορα που τον υποστηρίζει. Ουσιαστικά, είναι διαδικασίες που επενδύουν στην εκπαίδευση και στη δυνατότητα να αλλάξουμε το περιεχόμενο του διδακτικού έργου. Το νομοσχέδιο αφορά ακόμη τις διαδικασίες αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, που είναι από τις πλέον επείγουσες ανάγκες στο χώρο της εκπαίδευσης. Είναι πάνω από 35 χρόνια που δεν έχει γίνει αξιολόγηση και θα γίνει με όρους προγραμματισμού και αυτοαξιολόγησης. Επίσης, ρυθμίζονται πολλά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου».

Η κα Διαμαντοπούλου πρόσθεσε ότι «η λογική και η αρχή είναι μία: όποια αλλαγή γίνεται έχει στο κέντρο της τον μαθητή, το δάσκαλο και τη λειτουργία του σχολείου».

Εξάλλου, σε συνέντευξη Τύπου του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ) τονίστηκε ότι η υπουργός δεν τήρησε τις μεταξύ τους συμφωνίες που είχαν επιτευχθεί, όπως για παράδειγμα να προσλαμβάνονται και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Ουσιαστικά -είπαν- το νομοσχέδιο είναι προς όφελος των ιδιοκτητών σχολείων. Υποστήριξαν ότι οι ιδιοκτήτες τώρα μπορούν να κάνουν αδικαιολόγητες απολύσεις και πρόσθεσαν ότι μέσω του νομοσχεδίου δοκιμάζεται η απελευθέρωση του καθεστώτος των απολύσεων, με στόχο να επεκταθεί στον επεκταθεί στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα.

ZENITH