Skip to main content

Κόντρα -και πάλι- στη Βουλή για τη διακοπή από Κωνσταντοπούλου

Σε ρουτίνα τείνουν να εξελιχθούν για τη Βουλή οι αντεγκλήσεις της Ζ.Κωνσταντοπούλου με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης: Νέα αντιπαράθεση για τη διακοπή της συνεδρίασης επί του ν/σ για

Νέα έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα μεταξύ της προέδρου της Βουλής και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη δεκάλεπτη διακοπή που επέβαλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, λόγω απαρτίας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.

Διαπιστώνοντας ότι οι παρόντες βουλευτές ήταν μόνον 57, η κ. Κωνσταντοπούλου έλαβε την απόφαση να οδηγήσει σε ολιγόλεπτη καθυστέρηση τη συνεδρίαση προκειμένου να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 75 βουλευτών. «Την εικόνα "εγκρίνεται κατά πλειοψηφία" με τρεις Βουλευτές μέσα, αυτή η Βουλή δεν θα την επαναλάβει. Είναι τραυματική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρώτη αντίδραση στην τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής ήρθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μπούλινγκ δεν δεχόμαστε ως βουλευτές της ΝΔ. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να είστε πρόεδρος όλων των βουλευτών. Μη στερείτε χρόνο με τα τερτίπια σας από τους βουλευτές», είπε και απαίτησε «στο εξής οι συνεδριάσεις να ξεκινούν στην ώρα τους και να μην πληρώνουμε τις δικές σας καθυστερήσεις».

Συνέχεια στην κόντρα έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος κάνοντας λόγος για «ώρα Κωνσταντοπούλου», επισήμανε πως «δεν είστε πρόεδρος κανενός μονομελούς οργάνου αυταρχικού καθεστώτος».

Άμεση ηταν η απάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία απευθύνθηκε στον κ. Κουτσούκο λέγοντας: «Κύριε Κουτσούκο, επειδή σε προηγούμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο είχατε έρθει στο προεδρείο και με ρωτήσατε αν έχετε χρόνο για να πιείτε ένα καφεδάκι, θα σας παρακαλούσα να τηρείτε κάποιους κανόνες. Είναι υπερβολή να έρχεστε στην αίθουσα καθυστερημένος και να ψέγετε την πρόεδρο για καθυστέρηση».

«Δεν ξαναπίνω καφέ την ώρα της συνεδρίασης. Θα είμαι όλη την ώρα μέσα. Και να μου κόψετε και τον μισθό», φώναξε ο κ. Κουτσούκος, ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου του επισήμανε: «Η περικοπή μισθού προβλέπεται αν απουσιάσετε αδικαιολογήτως από πέντε συνεδριάσεις και σας έχω πει ότι θα εφαρμοστεί ο κανονισμός».

Για υποκρισία προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των τηλεοπτικών καναλιών έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ισχυριζόμενος πάντως πως δεν χρειάζεται να διαπιστωθεί απαρτία για να ξεκινήσει η συνεδρίαση.

«Δεν με ενδιαφέρει το τηλεοπτικό σοου», ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού, Αντιγόνη Λυμπεράκη, προσθέτοντας ότι «θεωρεί θέμα ουσίας και πολιτικού ήθους την ακρίβεια στην έναρξη».
 

ZENITH