Skip to main content

Κόντρα Παπαγεωργόπουλου - Μαγκριώτη για το μετρό

Δεν είναι διασφαλισμένα 600 εκατ. ευρώ, ενώ έχει κατασκευαστεί μόνο το 11% του έργου, απάντησε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης. «Εγκληματική» η ημερομηνία ολοκλήρωσης το 2014, δήλωσε ο δήμαρ
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr


Κόντρα με φόντο το μετρό Θεσσαλονίκης έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, και του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε σε δήλωση του υφυπουργού Υποδομών αναφορικά με την ολοκλήρωση κατασκευής του Μετρό το 2014, τονίζοντας ότι η καταληκτική ημερομηνία του 2014 πρέπει να θεωρηθεί «εγκληματική», από τη στιγμή που οι μετροπόντικες προχωρούν τις διανοίξεις των τούνελ με ικανοποιητικούς ρυθμούς και δεν υπάρχει πρόβλημα στη χρηματοδότηση του έργου. «Δεν μπορώ να δεχθώ, το θεωρώ αδιανόητο, ότι το Μετρό θα παραδοθεί το 2014. Το τόσο απαραίτητο αυτό έργο για την πόλη μας πρέπει να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2012».

Από τη μεριά του, ο κ. Μαγκριώτης σήκωσε το γάντι και απάντησε ότι οι δηλώσεις του κ. Παπαγεωργόπουλου δείχνουν ότι «δεν γνώριζε τους ρυθμούς με τους οποίους κατασκευάζοντανμέχρι τώρα η πρώτη γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης».  Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, έχειπεράσει πάνω από το 50% του συμβατικού χρόνου κατασκευής του Μετρό καιμέχρι τώρα έχει κατασκευαστεί μόνο το 11% του έργου. Επιπλέον, μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί κατασκευές μόλις 120 εκατ. ευρώ ενός έργου συνολικής δαπάνης 1,1 δισ. ευρώ, ενώ τα 600 εκατ. ευρώ δεν είναι μέχρι σήμερα διασφαλισμένα. «Ο κ. Παπαγεωργόπουλος φαίνεται πως τρία χρόνια έλειπε από τη Θεσσαλονίκη ή κάτι άλλο συνέβαινε και επανεμφανίστηκε μετά τις εκλογές του Οκτώβρη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μαγκριώτης.

«Το Μετρό θα φτάσει και στην Καλαμαριά και στις δυτικές συνοικίες και θα είναι πραγματικότητα και όχι ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις, με τα χρήματα του ελληνικού λαού, όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβρη», κατέληξε ο κ. Μαγκριώτης.

ZENITH