Skip to main content

Κορώνες και κορώνες…

Γάμοι και χοροί, «βασιλικοί» και πλούσιοι στα ελληνικά νησιά. Δηλαδή η χαρά του ξενοδόχου, του ανθοπώλη και άλλων επαγγελματιών. Της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr

Γάμοι και χοροί, «βασιλικοί» και πλούσιοι στα ελληνικά νησιά. Δηλαδή η χαρά του ξενοδόχου, του ανθοπώλη και άλλων επαγγελματιών. Κι αντί να κάνουμε το σταυρό μας, διότι θα μπορούσαν οι συγκεκριμένοι «γαλαζοαίματοι» να αφήσουν τα ευρώ τους σε άλλους – ενδεχομένως πιο εξωτικούς -  προορισμούς, εμείς γκρινιάζουμε για την επίδειξη χλιδής και τελικά για το γεγονός ότι θα γεμίσουν τα ταμεία μαγαζιών και στη συνέχεια του δημοσίου!

Κι όμως ο Γερουλάνος όταν έλεγε ότι το Αιγαίο μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός γάμων και δεξιώσεων, δεν απέκλειε τα «στέμματα», ξεθωριασμένα ή φρεσκογυαλισμένα. Ήθελε και τη Μπενού (τη φίλη της Σεχραζάτ) που παντρεύτηκε στη Σαντορίνη και τον τέως πρίγκιπα Γλίξμπουργκ, που θα παντρευτεί στις Σπέτσες.

Είναι δε απορίας άξιο, γιατί δεν έχουμε αντιληφθεί τη νέα «βιομηχανία» που πάει να ανθίσει, ταυτόχρονα με τη... «βαριά» - και ασήκωτη για πολλούς - του γενικού τουρισμού. Κρίμα δεν είναι που άλλες φτωχές χώρες, όπως η Ελλάδα, βρίσκουν τρόπους προσέλκυσης χρημάτων και εμείς μένουμε θεατές και προσκολλημένοι στα παλιά; Πχ στη Τήλο ή στη Μύκονο, γιατί να μη γίνονται γάμοι ομοφυλοφίλων; Ποιον θα «χαλάσει» αυτή η απόφαση; Γιατί αντί να βγάζουν άλλοι ένα σκασμό λεφτά να μη βγάλουμε εμείς το ...σκασμό, μπας και δούμε μια άσπρη μέρα, πέρα από  προκαταλήψεις και ιδεοληψίες παλιότερων χρόνων;

Αν τώρα, που η ανεργία και ο φόβος της αποτυχίας των κυβερνώντων μας χτυπούν την πόρτα, δεν βάλουμε - έστω και από το παράθυρο- λίγο φως και μυαλό, για να ξεμυρίσουμε από τη μούχλα, πότε θα το κάνουμε; Τι θέλουμε τον υφυπουργό τουρισμού Νικητιάδη να σκέπτεται και να συσκέπτεται – όπως έκανε χθες - μόνο  για το... συνεδριακό τουρισμό; Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε, θα δημιουργηθεί ειδική γνωμοδοτική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει το συντονισμό των δράσεων, που θα περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπτυξης, όταν φυσικά εκπονηθεί!

ZENITH