Skip to main content

Κορυφώνεται η έξοδος των Θεσσαλονικέων

Ομαλά διεξάγεται μέχρι στιγμής η κίνηση των οχημάτων στις εξόδους της Θεσσαλονίκης. Χωρίς σοβαρά προβλήματα η κίνηση στις παρακαμπτήριες οδούς στην κοιλάδα των Τεμπών.
Ομαλά διεξάγεται μέχρι στιγμής, η κίνηση των οχημάτων στις εξόδους της Θεσσαλονίκης, για τους κατοίκους της πόλης που θα γιορτάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Από τα διόδια τωνΜαλγάρων πέρασαν από το πρωί προς την Κατερίνη περί τα 8.500 οχήματα,ενώ, σχεδόν 9.500 οχήματα κινήθηκαν προς τη Θεσσαλονίκη.

Γιαπερίπου δύο ώρες, η διέλευση των οχημάτων από τα Μάλγαρα ήταν ελεύθερη,λόγω κινητοποίησης συμβασιούχων στα προγράμματα «stage». H κινητοποίησηξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, οπότε οι συμβασιούχοι απέκλεισαντα γκισέ του σταθμού διοδίων.

Να σημειωθεί πως στα διόδια του Αιγινίου οι αρχές μοιράζουν στους διερχόμενους οδηγούς χάρτες του υπουργείου Μεταφορών με τους παρακαμπτήριους δρόμους που μπορούν να ακολουθήσουν.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία των οχημάτων, μέχρις ότου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στα Τέμπη, θα γίνεται μέσω των παρακάτω παρακαμπτηρίων οδικών αξόνων:

1ος (Παραλιακός)
Λάρισα-Αγιά-Αγιόκαμπος-ΠΑΘΕ (αποκλειστικά για ΙΧ)
2ος (Κεντρικός)
Α) ΠΑΘΕ-Γυρτώνη-Τύρναβος-Ελασσόνα-Άγιος Δημήτριος-Κατερίνη (για ΙΧ και φορτηγά κάτω των 3,5 τόνων)
Β) ΠΑΘΕ-Γυρτώνη-Τύρναβος-Ελασσόνα-Κοζάνη-Εγνατία (για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων)
3ος οδικός άξονας (Δυτικός)
Λάρισα-Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Παναγιά-Εγνατία (για βαριά φορτηγά)
 
Την Πέμπτη, από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ απαγορεύεται ηκυκλοφορία των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου στις εξόδους των εθνικών οδών. Έκτακτα μέτρα θα λάβει η τροχαία για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται  οι προσγειώσεις των αεροσκαφών την ώρα αυτή, στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» παρά τα προβλήματα ομίχλης που προκαλεί η χαμηλή βάση νεφών. Το πρόγραμμα πτήσεων διεξάγεται κανονικά, σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου.

Εξάλλου, μεγάλη είναι η ζήτηση στα εισιτήρια του ΟΣΕ, κυρίως μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη. Σύμφωνα με την διοίκηση του Οργανισμού, όλες οι απλές αμαξοστοιχίες έχουν ενισχυθεί με δύο επιπλέον βαγόνια, ωστόσο, η πληρότητα αγγίζει το 100%. Ο ΟΣΕ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω ενίσχυση των δρομολογίων.

Επιπλέον, ανοιχτά έως τις 9 το βράδυ θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ και έως τις 6 το απόγευμα τα εμπορικά καταστήματα. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου καθώς και το επόμενο Σάββατο 2 Ιανουαρίου. Το χειμερινό ωράριο θα επανέλθει από την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται πως οι καταναλωτές θα πρέπει να προμηθευτούν ψωμί για τέσσερις ημέρες, καθώς οι φούρνοι θα μείνουν κλειστοί μέχρι και την Κυριακή.

Χωρίς προβλήματα οι πτήσεις

Χωρίς προβλήματα οι προσγειώσεις των αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» παρά τα προβλήματα ομίχλης που προκαλεί η χαμηλή βάση νεφών. Το πρόγραμμα πτήσεων διεξάγεται κανονικά, σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου.

Υψηλές θερμοκρασίες

Για σήμερα προβλέπεται ήπιος καιρός με τοπικές νεφώσεις και μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στη Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και τα Χριστούγεννα. Πιθανότητα καταιγίδων στη Θεσσαλονίκη, ενώ το βράδυ μπορεί να σημειωθούν βροχές στη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά στα πελάγη τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ, οι οποίοι αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ZENITH