Skip to main content

Κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες του Κιλκίς

Κλειστές θα παραμείνουν μέχρι τα μεσάνυχτα η είσοδος και η έξοδος του Τελωνείου Ευζώνων, όπου περίπου 90 τρακτέρ έχουν μπλοκάρει τη μετακίνηση εμπορικών προϊόντων. Άμεση απάντηση από τη Μπατζελή ζητού
Κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει δημιουργηθεί στο τελωνείο Ευζώνων, όπου οι αγρότες του Κιλκίς έχουν μπλοκάρει από το πρωί τη μετακίνηση εμπορικών προϊόντων.

Όπως δηλώνει στη Voria.gr ο γραμματέας του συλλόγου Γεωργοκτηνοτρόφων, Γιώργος Τερζής, οι αγρότες θα ανοίξουν το τελωνείο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ εάν δεν υπάρξει άμεση απάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνας Μπατζελή στα αιτήματά τους, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και αύριο το πρωί.

Οι αγρότες έχουν κλείσει από την προηγούμενη εβδομάδα την είσοδο προς την πόλη του Κιλκίς, ενώ από σήμερα κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους και στο τελωνείο των Ευζώνων, εμποδίζοντας με περίπου 90 τρακτέρ από το πρωί την είσοδο εμπορικών προϊόντων από τα Σκόπια, ενώ από τις 6 το απόγευμα κλειστή παραμένει και η έξοδος προς τη γειτονική χώρα. Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν τα Ι.Χ και τα λεωφορεία.

Οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης βρίσκονται στην γέφυρα του Πολυκάστρου, από όπου εκτρέπουν την κίνηση των οχημάτων προς το τελωνείο της Δοϊράνης, το οποίο λειτουργεί κανονικά.

Παράλληλα, δεκάδες είναι οι νταλίκες που παραμένουν ακινητοποιημένες στην έξοδο προς τα Σκόπια, ενώ μικρότερος είναι ο αριθμός αυτών που βρίσκονται στην είσοδο προς τη χώρα μας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αποκλεισμένες νταλίκες, που συνεχώς αυξάνουν σε αριθμό, δεν μετακινούνται προς το τελωνείο της Δοϊράνης.

Στη συνάντηση που είχαν οι αγρότες του Κιλκίς με βουλευτές του νομού την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, οι δεύτεροι διαφοροποιήθηκαν από τις δηλώσεις της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή.

«Η κα Μπατζελή είπε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα πάρουμε τις επιδοτήσεις. Οι βουλευτές μάς ενημέρωσαν ότι μάλλον θα δοθεί το 70% σε όσους συνεταιρισμούς έχουν κάνει 100% ψηφιοποίηση του ΟΣΔΕ, ενώ στις υπόλοιπες Ενώσεις θα δοθεί μέχρι και 50% προκαταβολή μέσω Αγροτικής Τράπεζας», δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κιλκίς, Γιώργος Λασκάκης.

ZENITH