Skip to main content

Κοσμοσυρροή στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Τεχνολογιών

Εξαιρετική επιτυχία σημειώνει από την πρώτη κιόλας μέρα το 1ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (Φεστιβάλ Νέων Τεχνολογιών) που διοργανώνει το ΤΕΙ Καβάλας, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης.
Εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί από Γυμνάσια και Λύκεια των νομών Καβάλας και Δράμας, καθώς και πολυάριθμοι ενδιαφερόμενοι για τον κόσμο της Τεχνολογίας, κατακλύζουν από χθες το Εκθεσιακό Κέντρο "Απόστολος Μαρδύρης" στη Νέα Καρβάλη, για να επισκεφθούν το 1ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που διοργανώνει το ΤΕΙ Καβάλας.
Το Φεστιβάλ Νέων Τεχνολογιών, που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται μεθαύριο Κυριακή (9/5), προσελκύει το ενδιαφέρον μαθητών, σπουδαστών, εκπαιδευτικών και κοινού, καθώς περιλαμβάνει πολλές θεματικές ενότητες, αλλά και παρουσίαση καινοτόμων κατασκευών και ευρεσιτεχνιών στο "προχωρημένο" Tech Show (9πμ-9μμ).
Σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης πραγματοποιούνται σεμινάρια για το διαδίκτυο, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τη "γλώσσα" τους, ημερίδες για θέματα νέων τεχνολογιών και καινοτομίας, ενώ νεανικά συγκροτήματα δίνουν ηλεκτρονικές μουσικές παραστάσεις και πραγματοποιούνται διάφοροι διαγωνισμοί.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ Καβάλας, ενώ ενεργά συμμετέχουν και τμήματα του ΤΕΙ Πειραιά.
 Αύριο το πρωί (Σάββατο, 8/5) το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ημερίδα Τεχνολογίας, με θέμα "Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες", με συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων, ενώ το απόγευμα της Κυριακής –τελευταία μέρα των εκδηλώσεων- θα πραγματοποιηθεί η τελευταία ημερίδα της διοργάνωσης, με θέμα "Καινοτομία και Ανάπτυξη", στην οποία θα συμμετάσχει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Φλωρίδης.
Λίγο πριν το κλείσιμο του 1ου Φεστιβάλ θα γίνουν βραβεύσεις για εργασίες σπουδαστών, αλλά και κληρώσεις με διάφορα δώρα υψηλής τεχνολογίας για όσους παίρνουν μέρος στους διαγωνισμούς της διοργάνωσης, αλλά και για όσους απλώς παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του (10 e-books).
Τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Νέων Τεχνολογιών του ΤΕΙ Καβάλας μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε μέσω της ιστοσελίδας www.i2fest.gr και του Web Radiο/TV που λειτουργεί στο πλαίσιό του.

ZENITH