Skip to main content

«Κουνήθηκε» η Ιαπωνία από 6,6 Ρίχτερ

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας ρΡίχτερ, σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια Ιαπωνία, ανοικτά του νησιού Χονσού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.
Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια Ιαπωνία, ανοικτά του νησιού Χονσού, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και την Ιαπωνική Σεισμολογική Υπηρεσία.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Τόκιο, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Σημειώνεται ότι δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 40 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ανατολικά του νησιού Χονσού, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο εντοπίζει το επίκεντρο σε βάθος 26 χιλιομέτρων, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την περιοχή Φουκουσίμα.

Η εταιρία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Τόκιο (TEPCO) ανακοίνωσε πως και τα δύο εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας λειτουργούν κανονικά. Το ίδιο ισχύει και για τη μονάδα της ηλεκτρικής εταιρίας Tohoku στο Οναγκάουα.

ZENITH