Skip to main content

Κουρνέτας: Έζησα πολύ έντονα τον τελικό

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Βασίλης Κουρνέτας.
Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sport24» μίλησε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Βασίλης Κουρνέτας, για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας επί του Ολυμπιακού.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
Για το πού βρίσκεται η ομάδα: 
 
"Είμαστε στο αεροδρόμιο στην Αθήνα. Ήρθαμε με το πλοίο από τη Σύρο. Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι αλλά και ταλαιπωρημένοι. Ελπίζουμε σαν άθλημα και εμείς να ανεβάσουμε τις μετοχές μας και να ζεσταθεί ο κόσμος, δίνοντας ισχυρό παρόν στη Θεσσαλονίκη".
 
Για τη συγκίνηση και τον φανατισμό των παικτών του ΠΑΟΚ: 
 
"Υπάρχει φόρτιση. Και εγώ δεν άντεξα. Ήταν δυνατός τελικός. Όποιος το είδε το χάρηκε. Όταν φτάνεις στην κατάκτηση ενός στόχου σου βγαίνουν συναισθήματα. Είμαστε όλοι μαζί έξι μήνες και περάσαμε δύσκολα, με πολλούς τραυματισμούς. Έζησα πολύ έντονα τον τελικό".
 
Για τον αν παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία στο βόλεϊ: 
 
"Υπάρχει εμπειρία στην ομάδα αλλά ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη. Έχουμε και εμείς έμπειρους παίκτες αλλά υπάρχουν και κάποια παιδιά που δεν έχουν παίξει σε τελικούς. Ο ενθουσιασμός των νέων δίνει ώθηση και σε μας. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ, το βαθύτερο ρόστερ και μεγάλη εμπειρία. Είναι ισορροπημένοι όλοι οι αγώνες μας. 
 
Είμαστε 1-1 στο πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει κριθεί ποια ομάδα θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Έχουμε να πάμε στην Κηφισιά εκεί που έχασε ο Ολυμπιακός. Είμαστε τρεις βαθμούς πιο πάνω. Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά απόλυτη ισοβαθμία. Δεν έχει ξαναϋπάρξει τόσο ισορροπημένη κατάσταση στην κορυφή. Υπάρχει και η πιθανότητα του μπαράζ. Ωστόσο, λίγο μετράει το πλεονέκτημα έδρας όσο η κατάσταση των ομάδων".
 
Για την τακτική του ΠΑΟΚ στον τελικό: 
 
"Πιέσαμε στο σερβίς, στο μπλοκ και στην τακτική. Μαθαίνουμε ακόμα πράγματα και εμείς οι έμπειροι. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις όπως στο μπάσκετ που κερδίζει είκοσι πόντους. Για παράδειγμα στο δεύτερο σετ ήμασταν 23-20 μπροστά και το χάσαμε από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο στα κρίσιμα σημεία ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και κατακτήσαμε το κύπελλο".
 
Για τις μεταγραφές στο βόλεϊ: 
 
"Στο βόλεϊ έχουν εκλείψει τα μεγαλύτερα συμβόλαια του ενός έτους, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ήμουν 13 συνεχόμενα χρόνια στον Ολυμπιακό και τελευταία έτυχε να αλλάζω ομάδα ανά χρόνο. Το καλό χθες είναι ότι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο. Η άνοδος του ΠΑΟΚ θα δώσει μια ώθηση και αίγλη στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παράπονο από τρόπαια. Στη θητεία μου και στον Φοίνικα κατακτήσαμε Λιγκ Καπ. Υπάρχει μία ποικιλία".
 
Για το ότι πλησιάζει τα 40: 
 
"Μη μου το θυμίζετε. Η αλήθεια είναι ότι η θέση του πασαδόρου σε βοηθάει όσον αφορά την ηλικία σε σχέση με αυτή των ακραίων και των διαγώνιων. Η καλή ζωή και η αγάπη για το άθλημα είναι οι λόγοι που συνεχίζω. Μη με ρωτήσετε για πόσο ακόμα. Το μυαλό, η σκέψη, η ωριμότητα και η ψυχολογία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σ” αυτό το άθλημα".
 
Για το ότι είχε πολύ κόσμο χθες το γήπεδο: 
 
"Είδαμε τους φιλάθλους να κάθονται μαζί. Οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ δίπλα-δίπλα. Είδαμε ωραίες εικόνες χθες και μακάρι να συνεχιστεί έτσι".

ZENITH