Skip to main content

Κοζάνη: Επιταχυντές υποστήριξης Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας

Μέτρο για την τόνωση της απασχόλησης έχει αναλάβει η νομαρχία Κοζάνης. Πρόκειται για το ergasiakozani με το οποίο επιτυγχάνεται άμεση σύζευξη ανέργων και επιχειρήσεων.
Ένα μέτρο για την τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας υποβοηθώντας την εύρεση κατάλληλων ειδικοτήτων αφενός για τις επιχειρήσεις και τη μείωση της ανεργίας αφετέρου έχει αναλάβει η νομαρχία Κοζάνης. Πρόκειται για το ergasiakozani με το οποίο επιτυγχάνεται άμεση σύζευξη ανέργων και επιχειρήσεων.

Η επιχείρηση εισάγει τη θέση εργασίας που επιζητεί στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης και 29 ακόμη φορέων, οι οποίοι συμμετείχαν στην Τοπική Πρωτοβουλία Απασχόλησης που χρηματοδοτήθηκε από το 3ο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Αντιστοίχως οι άνεργοι εισάγουν τα προσόντα τους και τις θέσεις που επιθυμούν να εργαστούν.

Όταν υπάρξει σύζευξη, δηλαδή ταίριασμα θέσης εργασίας που ζητείται και προσφέρεται αντίστοιχα, αποστέλλεται αυτόματα ηλεκτρονικό μήνυμα (email) και γραπτό μήνυμα (sms) στο κινητό τηλέφωνο του υποψήφιου για θέση εργασίας, ώστε να έρθει σε απευθείας συνεννόηση με την επιχείρηση.

Επίσης δίνεται καθημερινά η δυνατότητα πληροφόρησης για θέσεις εργασίας που προκηρύσσονται, καθώς και χρήσιμα νέα για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση γενικότερα.

Μέχρι στιγμής στο εργαλείο έχουν εγγραφεί 2.000 άνεργοι από τα εργατικά κέντρα, ενώ οι επιχειρήσεις φτάνουν τις 1.600. Επιπλέον, οι ειδικότητες που είναι καταγεγραμμένες είναι 350.

Στις άμεσες ενέργειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης είναι η υποβολή ενός επιχειρησιακού σχεδίου που θα κατατεθεί τόσο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και στους συνεργαζόμενους φορείς.

Δημήτρης Τσάκωνας

ZENITH