Skip to main content

Κρίση ρευστότητας τον Μάρτιο στην Ελλάδα βλέπει το Bloomberg

Πώς σχολιάζει το Bloomberg τη συνέντευξη Τύπου του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Κρίση ρευστότητας τον Μάρτιο στην Ελλάδα βλέπει το πρακτορείο Bloomberg, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η Ελλάδα οδεύει σε κρίση ρευστού τον Μάρτιο, μετά την άρνηση παράτασης του προγράμματος που λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου. Η απόφαση αυτή θέτει την κυβέρνηση σε τέτοια πορεία ώστε τον Μάρτιο να μην υπάρχει οικονομική ασφάλεια πρώτη φορά μέσα στα πέντε τελευταία χρόνια», γράφει το πρακτορείο.

Η Ελλάδα δε θα συνεργαστεί με τους αξιωματούχους της τρόικας και τους πιστωτές, επισημαίνει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι «η μόλις πέντε ημερών κυβέρνηση θέλει μια νέα συμφωνία με την ΕΕ που θα επιτρέψει περισσότερες δαπάνες».

Η αντιπαράθεση, όπως εξηγεί το δημοσίευμα, μπορεί να οδηγήσει τις ελληνικές τράπεζες εκτός του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας της ΕΚΤ και η κυβέρνηση μπορεί να μείνει χωρίς πηγή χρηματοδότησης, αφού απέρριψε τη βοήθεια της ΕΕ, τη στιγμή που παραμένει ακόμα εκτός των διεθνών αγορών.

ZENITH