Skip to main content

Κρίσιμες συναντήσεις για τον δήμο Συκεών-Νεάπολης

Με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθούν το απόγευμα οι δύο κύριοι διεκδικητές του νέου καλλικράτειου δήμου Νεαπόλεως- Συκεών. Ήδη οι κ. Λαδόπουλος και Δανιηλίδης βρίσκονται από το πρωί στην Αθήνα.
της Χρύσας Κυριακού

Με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη, θα συναντηθούν το απόγευμα οι δύο κύριοι διεκδικητές του νέου καλλικράτειου δήμου Νεαπόλεως- Συκεών.

Μια συνάντηση δεν ήταν αρκετή ώστε να βρεθεί λύση στο ποιος θα είναι τελικά ο «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ για το δήμο- αγκάθι, όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, ο νέος δήμος Νεαπόλεως – Συκεών. Οι δύο κύριοι διεκδικητές του νέου καλλικράτειου δήμου, Ν. Λαδόπουλος και Σ. Δανιηλίδης βρίσκονται από νωρίς το πρωί στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθούν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόλις ημέρες με τον Σ. Ξυνίδη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Λαδόπουλο, μας ενημέρωσε ότι στις 5 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον γραμματέα του κόμματος. Ο νυν δήμαρχος Νεάπολης τόνισε ότι το κλίμα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησής τους, πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, ήταν ιδιαίτερα θετικό, χωρίς ωστόσο να γίνει κάποια ιδιαίτερη αναφορά για το ποιον τελικά θα επιλέξει το κόμμα για το νέο δήμο. «Μιλήσαμε για τις σκέψεις μου για τον νέο δήμο και το τις προθέσεις μου αλλά τίποτα παραπάνω», είπε ο κ. Λαδόπουλος.

Δεν κάνουν πίσω

Αργά το απόγευμα θα συναντήσει τον κ. Ξυνίδη και ο νυν δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δανιηλίδης θα ενημερώσει τον κ. Ξυνίδη ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος στον νέο δήμο, αν και κάποιοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν το σενάριο που θέλει τον έμπειρο στην τοπική αυτοδιοίκηση, Σ. Δανιηλίδη να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης.

Αλλά και ο Ν. Λαδόπουλος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω. Μάλιστα, έχει ήδη οργανώσει την ομάδα του με πρωτοκλασάτα στελέχη από όλους τους δήμους, όπως τον πρώην αντιδήμαρχο Συκεών Β. Μιχαηλίδη, και τους δημοτικούς συμβούλους Συκεών, Ν. Γκατζέ και Κ. Σβώλη.

ZENITH